Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós hagymakarikák Eszter konyhájából

Ropogós hagymakarikák Eszter konyhájából
Ropogós hagymakarikák Eszter konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gyorséttermi hagymakarikákat, és mivel nem láttam a neten még hasonló receptet, gondoltam feltöltöm ezt, hátha másnak is egészségére válik. :) Több receptet is megnéztem, és végül a legszimpatikusabb mozzanatokat kombináltam a sajátomban. Csípős ketchuppal vagy fokhagymás tejföllel tökéletes! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sót, borsot és paprikát egy mélyebb tányérban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, majd a tojást, és kb 1 perc alatt csomómentesre keverjük. Egy nagyon sűrű, palacsintatészta állagú masszát kell, hogy kapjunk. (Ha nem ilyen, vízzel hígítsuk vagy liszttel sűrítsük!) Félretesszük állni.
  3. Amíg a massza áll, meghámozzuk és felkarikázzuk a hagymákat (nagyjából egyforma, kb 1 centi vastagságúra).
  4. Közben egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a száraz zsömléket. Minél nagyobb lyukú a reszelő és a morzsák, annál ropogósabb lesz majd a bunda!
  5. A hagymákat egyenként először a masszában, majd a zsömlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban közepes-magas lángon aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel leitatjuk az olajat. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 908
elküldve: 10
receptkönyvben: 503
elkészítve: 23/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

eszter_foz

Mióta szakács: 2013.07.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

hagymakarikák, sült hagymakarikák, csípős hagymakarikák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloh05
cloh05 Sun, 2014-10-12 10:46

Nagyon jó ez a recept....már többször elkészítettem.....valóban finom ropogós!!! Köszönöm! :)