Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia karfiolkrémleves

Francia karfiolkrémleves
Francia karfiolkrémleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiol elkészítésének e módja hihetetlenül élvezhető dimenzióba emeli a számomra egyébként unalmas ízét.

Készült A francia piac c. könyv alapján.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábasban az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zellerszárakat vajon néhány percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, mustárt és felöntjük a csirke alaplével.
  3. Felforraljuk, és alacsonyabbra véve a lángot, addig főzzük, míg a karfiol megpuhul.
  4. Botmixerrel vagy robotgép segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót, majd sóval és borssal ízesítjük.
  5. Végül újra felforraljuk a levest, majd azonnal tálaljuk: tányérokba merjük és két szelet Brie sajtot teszünk rá. 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 504
elküldve: 4
receptkönyvben: 831
elkészítve: 29/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fincs
fincs Mon, 2013-02-04 20:07

Finomfinomfinom :) Az én kicsike Nagyfiam nem nagyon van oda a karfiolért gondoltam, ha nem látja talán megkóstolja! :) Bejött,nagyon ízlett Neki is és nekem is!Köszönöm szépen! :)

vaghykriszta
vaghykriszta Mon, 2012-11-05 11:45

Hát ez a leves.... ez valami fantasztikus! Kisfiam, nagylányom, férjem.... mindenki imádta! Köszi :)

zsbatori
zsbatori Thu, 2012-04-26 14:19

Lugosito kura kellos kozepen sajt, vaj es tejfol nelkul olivaolajjal, kecsketejjel es par kanal kecskejoghurttal telitalalat ... Ugy tunik, mehetek karfiolert meg a boltba a kovetkezo adaghoz:)))

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2011-02-22 22:36

Kedves Petra!
Nem győztük nyalogatni a szánkat, olyan finom lett a leves! Igaz a zeller kimaradt (mert nem volt otthon), és a Brie is (kalóriastop van), de próbáltam több mustárral és kakukkfűvel, valamint 2 répával megtartani az ízorgiát, amit a recepted ígért. Mentve.

viktoria61
viktoria61 Sat, 2011-02-19 23:19

Nagyon jó recepteket látok. Biztosan ki is próbálom majd főleg azt ami egyszerű és finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-13 18:22

Köszönöm a receptet! Gyerekkoromban egyáltalán nem bírtam megenni a karfiolt, most, 15 évvel később ez a recept volt az első próbálkozásom vele, és nagyon-nagyon ízlett! :-)

Kaboca81
Kaboca81 Wed, 2010-06-16 15:25

Szia! Köszi a receptet. Nagyon finom lett a leves. Már elkészítettem nem rég. Legutóbb (a héten) pedig brokkolival helyettesítettem a karfiolt, mert az volt itthon-úgy is finom :-)

281
karfiol 1 közepes fej
vöröshagyma 1 kis fej
halványító zeller 4 közepes szár
csirke alaplé 1 l
kakukkfű 1 teáskanál
babérlevél 3 db
dijoni mustár 2 teáskanál
tejföl 175 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
brie sajt 15 dkg