Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolakrémleves

Rukkolakrémleves
Rukkolakrémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a boldogult szépidőkben, amikor a rukkola nem volt divatban kis hazánkban (nem ez volt a szépség ismérve!), a pitypang friss (tavaszi) leveleiből készítettem a levest az Anna Malomban. Kiszaladtam a kertbe, letépkedtem a leveleket, néhány perc, és kész is volt a leves.
Az Anna malom kertjében állt egy gyönyörű platánfa, legalább 200 éves. Hűs lombjai alatt szolgáltuk fel nyáron az ebédet, malomkerék-asztalokon és persze péklapáton.
Egyik alkalommal, amikor a pitypanglevest feltálaltam megkérdezte az egyik vendég: - És ezek után vajon mi lesz a főétel?
A másik vendég rögtön válaszolt: - Hülye vagy? Mi lenne? Platánszelet!
Hát arról még nics tudomásom, hogyan lehet a fatörzset emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, de az biztos, hogy ahogyan a világ ma kinéz, jobb, ha berendezkedünk erdő-mező növényeinek felhasználására! Lassan itt a csalánszezon is!

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Pitypang friss, tavaszi leveleiből bátran készítsétek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel szórjuk.
  2. Fél liter vizet adunk hozzá és a leveskockát, majd a rukkolát, amelyből félmaréknyit félreteszünk a tálaláshoz.
  3. 10 percnyi forralás után botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt a bort és a mézet, még egyet forralunk, borsot darálunk rá.
  5. A Graham-kenyér szeleteket negyedeljük és a sajtos melegszendvicsnél leírtak szerint elkészítjük.
  6. Tálaláskor a leveshez adjuk, a félretett leveleket összevágva rászórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 065
elküldve: 13
receptkönyvben: 330
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves rukkolából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2012-08-24 13:47

Most készült el. Nagyon finom lett. Kenyér helyett grissini lesz hozzá. Köszönöm a receptet.

TTimke
TTimke Sun, 2011-09-11 13:42

Ma elkészítettem, nagyon finom lett. Köszönöm! :)

1011
rukkola 10 dkg
leveskocka 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 3 dkg
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 1 dl
fehérbor 1 dl
méz 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
kenyér 6 szelet
tejföl 1 dl
sajt 12 dkg