r
Nosalty Logó

Medvehagymás-pórés burgonyakrémleves

Gréti
Medvehagymás-pórés burgonyakrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

1461
Kalória
19.9g
Fehérje
123.5g
Szénhidrát
101.6g
Zsír
463.1g
Víz
64.2g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

Összesen 1461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

Összesen 1461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 1461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 1461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Vajon pároljuk a jól megtisztított, karikázott pórét, hozza ki az édességét teljesen, aztán adjuk hozzá a pucolt, kockázott burgonyát, sózzuk borsozzuk, és engedjük fel úgy vízzel, hogy ellepje.
  2. Főzzük puhára, majd ízlés szerint dobjunk bele pár aprított medvehagyma levelet. Nem kell bele sok, csak ízesítésként alkalmazzuk.
  3. Végül kevés tejszínnel krémesítsük, turmixoljuk, ezzel is összerottyantjuk.
  4. Melegen vagy langyosan tálaljuk. Ekkor egy pár csepp olíva vagy fűszerolajat tehetünk rá, ehhez találtok receptet a profilomban. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A legegyszerűbb gyors, akár hét közben is elkészíthető krémleves a burgonyából készül. Ahhoz, hogy a középmezőnyből kitűnjön, adjunk hozzá egy szép szál póréhagymát, ízesítésképpen pedig jó pár levél medvehagymát is turmixoljunk hozzá. Ez nem csak az ízén, a színén is dob.

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek