r
Nosalty Logó

Sült petrezselyemgyökér-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült petrezselyemgyökér-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 857 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 1710 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 90 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 857 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4842.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    3404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 1710 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A meghámozott petrezselyemgyökeret vékonyan felszeleteljük (akár a zöldségpucolóval is megtehetjük ezt) és a vajon elkezdjük sütni.
  2. Amikor már üveges és kezd pirosodni, rászórjuk a lisztet, alaposan elkeverjük és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, amíg a petrezselyemgyökér megpuhul teljesen (kb. 15-20 perc).
  4. Ekkor a leveshez adjuk a tejfölt, botmixerrel összeturmixoljuk és melegítjük, de nem forraljuk.
  5. Tálkákba szedve, petrezselyem pestóval tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3607
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Petrezselyem pestóval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta járt már a gondolataimban, hogy petrezselyemgyökérből is lehetne krémlevest készíteni. Szép petrezselyemgyökeret kaptam ajándékba, így neki is láttam a krémleves elkészítésének. A petrezselyemgyökeret vékony szeletekre vágva vajon megsütöttem, majd húslevessel felöntve teljesen puhára főztem. (Maradék húslevest hasznosítottam. Ha nincs húslevesünk végső esetben a leveskockából készült is megteszi.) Ízesítőül só, bors, kakukkfű szolgált. A krémességet és egy enyhe savanykás ízt a tejföl adta. Petrezselyem pestóval tálaltam. Semmi ördöngösség nincs benne, mégis egy rendkívül finom, ünnepek alkalmával is készíthető leves lett a végeredmény. (A petrezselyem pesto telitalálat volt ehhez a krémleveshez.) Csak ajánlani tudom a leves elkészítését!

Hozzávalók

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek