Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült petrezselyemgyökér-krémleves

Sült petrezselyemgyökér-krémleves
Sült petrezselyemgyökér-krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta járt már a gondolataimban, hogy petrezselyemgyökérből is lehetne krémlevest készíteni. Szép petrezselyemgyökeret kaptam ajándékba, így neki is láttam a krémleves elkészítésének. A petrezselyemgyökeret vékony szeletekre vágva vajon megsütöttem, majd húslevessel felöntve teljesen puhára főztem. (Maradék húslevest hasznosítottam. Ha nincs húslevesünk végső esetben a leveskockából készült is megteszi.) Ízesítőül só, bors, kakukkfű szolgált. A krémességet és egy enyhe savanykás ízt a tejföl adta. Petrezselyem pestóval tálaltam. Semmi ördöngösség nincs benne, mégis egy rendkívül finom, ünnepek alkalmával is készíthető leves lett a végeredmény. (A petrezselyem pesto telitalálat volt ehhez a krémleveshez.) Csak ajánlani tudom a leves elkészítését!

hozzávalók / 2 adag

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott petrezselyemgyökeret vékonyan felszeleteljük (akár a zöldségpucolóval is megtehetjük ezt) és a vajon elkezdjük sütni.
  2. Amikor már üveges és kezd pirosodni, rászórjuk a lisztet, alaposan elkeverjük és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, amíg a petrezselyemgyökér megpuhul teljesen (kb. 15-20 perc).
  4. Ekkor a leveshez adjuk a tejfölt, botmixerrel összeturmixoljuk és melegítjük, de nem forraljuk.
  5. Tálkákba szedve, petrezselyem pestóval tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 386
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

fehérrépa leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mosoly01
mosoly01 Sun, 2012-10-14 12:06

Köszönöm a receptet, már másodszorra készítem el, dupla adagban, nagyon finom. A fehérrépa egy teljesen új ízét ismertem így meg! :)

853
fehérrépa 6 közepes db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
csirke alaplé 10 dl
finomliszt 1.5 evőkanál
tejföl 1.5 dl
pesto 2 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
dió 5 dkg
olívaolaj 2 ek
tökmagolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint