Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A brie egy francia, fehérpenészes lágy sajt, melyet egy-két hónapig érlelnek. Történetét millióképpen megírták. A francia uralkodók mindegyike nagyra tartotta, készíttette, sőt ajándékozta ezt a csemegét, amely immáron 1500 éves hagyományra tekint vissza.
Igazi brie-t, csak a jogcímmel rendelkező tartományok készíthetnek, mai viszonylatban: Dawn, Loiret, Meuse, Marne, Seine et Marne, Haute Marne és Yonne. Természetesen a boltokban kaphatunk akár magyar gyártmányú terméket is, ezek általában gyorsérlelésűek, és ízük meg sem közelíti az eredeti különlegességet.
A brie-t ne együk nagyon hidegen, szobahőmérsékleten érezhető igazán enyhén diós-gombás íze. Magában gyümölcsökkel, csonthéjasokkal tálalják általában: almával, szőlővel, körtével, dióval, kesuval, de eperrel, málnával s más erdei, bogyós gyümölccsel (vagy a belőlük készült lekvárral) is finom. Íze talán legjobban a vörösborral harmonizál, de friss rozéval vagy egy lágy sauvignon blanc-nal, netalán egy pohárka pezsgővelis érdemes kipróbálni.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, de fogyasztás előtt pár órával vegyük ki, hogy sajátos íze igazán érvényesülhessen.

Brie sajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!