r
Nosalty Logó

Fördős Zé arancini-je chilisen és kicsit másképp

csilli
Fördős Zé arancini-je chilisen és kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rizottó

Arancini

918
Kalória
29.1g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
35g
Zsír
223.4g
Víz
93.8g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottó

Arancini

Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottó

Arancini

Összesen 1836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottó

Arancini

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2983 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1514 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Rizottó

  1. A hagymát apróra felvágjuk, kevés vajon pároljuk. Ha már üveges, hozzáöntjük a rizst. Ha a rizs is kezd üvegessé válni, akkor merőkanalanként hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és folyamatosan kevergetjük. Addig ismételjük, ameddig krémes állagú nem lesz.
  2. A sűrített paradicsomot összekeverjük 2 dl vízzel (lehet készen is ekkora mennyiséget venni, nekem ez volt otthon), és hozzákeverjük 2 részletben a rizottóhoz. Sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a feldarabolt petrezselymet, az apróra vágott chilit és a reszelt fokhagymákat.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni addig, amíg teljesen összeáll, hogy könnyen formázható legyen.
  4. Ha kihűlt, golyókat formázunk belőle, és a felkockázott sajtot belenyomkodjuk, bepanírozzuk.
  5. Én nem szeretem olajban kisütni, ezért csak zsemlemorzsában megforgatva, olajspray-jel lefújva, előmelegített sütőben (170°C) készre sütöm. (A hagyományos olajban kisütést is lehet választani, de akkor liszt, tojás, zsemlemorzsa az ajánlott.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Fördős Zé alapreceptje kis chilivel felturbózva :) Mivel vega vagyok, próbálok minél több új receptet kipróbálni. Ez nagyon bejött!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek