r
Nosalty Logó

Sült zöldséges csipetkerizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Karsai Roni
Sült zöldséges csipetkerizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 2413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Csipetke

Továbbiak

Elkészítés

Csipetke

  1. Keverjük be a csipetkének való tésztát. Kemény lesz, annak is kell lennie, ha stimmel az állag, mehet a hűtőbe legalább 30 percre, akár egy 1 órára is (vagy a fagyasztóba rövidebb ideig).
  2. Rétesliszttel erősen lisztezett nagylyukú reszelőn reszeljük le. Kemény munka lesz, lehet, hogy fájni fog az ujjunk később. Ne adjuk fel, megéri! Ne spóroljunk a rétesliszttel, mert különben össze fognak ragadni a csipetkék. Ha végeztünk, szitáljuk át a csipetkét, hogy ne kerüljön felesleges liszt a rizottóba.

Továbbiak

  1. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét, majd pirítsuk meg rajta az apróra kockázott zöldségeket (én brunoise-ra vágtam, 3*3 milisre).
  2. Ha megpirultak, öntsük hozzá a csipetkét, majd annyi alaplevet, hogy elfedje a serpenyő tartalmát.
  3. Rotyogtassuk közepes hőmérsékleten, és kavargassuk, ameddig készre nem fő a csipetke. Ha kevésnek érezzük az alaplevet, öntsünk még hozzá bátran.
  4. Sózzuk, borsozzuk a keveréket, és ha van otthon/szeretjük, mehet hozzá ízlés szerint redukált balzsamecet is, kedves savas-édes ízvilágot ad.
  5. Végül adjuk hozzá a maradék vajat és a lereszelt parmezánt. Ha eloszlott és krémes az állag, kész is vagyunk!
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1310
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Ajánló

A balzsamecetkrémet (avagy redukciót) nagyon egyszerűen elkészíthetjük: sűrítsünk be sziruposra balzsamecetet közepes hőmérsékleten. A sűrítmény kb. az eredeti mennyiség harmada lesz. A redukció sokáig eláll, és remekül passzol salátákhoz, én a joghurtos granolámhoz is szoktam néha adni pár kanállal (isteni!). TIPP: ha úgy érezzük, nem tudjuk lereszelni, mert túl puha a tészta, akkor vagy rakjuk még vissza hűlni, vagy csak nyújtsuk ki a tésztát kis kígyókra, és szeljünk belőle apró darabokat, majd formázzunk belőle csipetkéket... vagy csak tépkedjük kedvünkre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült zöldséges csipetkerizottó
Karsai Roni 6 recept

Hozzávalók

Csipetke

Továbbiak

Címlapról ajánljuk

További cikkek