r
Nosalty Logó

Sült zöldséges csipetkerizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Karsai Roni
Sült zöldséges csipetkerizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 2413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csipetke

Továbbiak

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Csipetke

Továbbiak

Elkészítés

Csipetke

  1. Keverjük be a csipetkének való tésztát. Kemény lesz, annak is kell lennie, ha stimmel az állag, mehet a hűtőbe legalább 30 percre, akár egy 1 órára is (vagy a fagyasztóba rövidebb ideig).
  2. Rétesliszttel erősen lisztezett nagylyukú reszelőn reszeljük le. Kemény munka lesz, lehet, hogy fájni fog az ujjunk később. Ne adjuk fel, megéri! Ne spóroljunk a rétesliszttel, mert különben össze fognak ragadni a csipetkék. Ha végeztünk, szitáljuk át a csipetkét, hogy ne kerüljön felesleges liszt a rizottóba.

Továbbiak

  1. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét, majd pirítsuk meg rajta az apróra kockázott zöldségeket (én brunoise-ra vágtam, 3*3 milisre).
  2. Ha megpirultak, öntsük hozzá a csipetkét, majd annyi alaplevet, hogy elfedje a serpenyő tartalmát.
  3. Rotyogtassuk közepes hőmérsékleten, és kavargassuk, ameddig készre nem fő a csipetke. Ha kevésnek érezzük az alaplevet, öntsünk még hozzá bátran.
  4. Sózzuk, borsozzuk a keveréket, és ha van otthon/szeretjük, mehet hozzá ízlés szerint redukált balzsamecet is, kedves savas-édes ízvilágot ad.
  5. Végül adjuk hozzá a maradék vajat és a lereszelt parmezánt. Ha eloszlott és krémes az állag, kész is vagyunk!
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1316
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Ajánló

A balzsamecetkrémet (avagy redukciót) nagyon egyszerűen elkészíthetjük: sűrítsünk be sziruposra balzsamecetet közepes hőmérsékleten. A sűrítmény kb. az eredeti mennyiség harmada lesz. A redukció sokáig eláll, és remekül passzol salátákhoz, én a joghurtos granolámhoz is szoktam néha adni pár kanállal (isteni!). TIPP: ha úgy érezzük, nem tudjuk lereszelni, mert túl puha a tészta, akkor vagy rakjuk még vissza hűlni, vagy csak nyújtsuk ki a tésztát kis kígyókra, és szeljünk belőle apró darabokat, majd formázzunk belőle csipetkéket... vagy csak tépkedjük kedvünkre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült zöldséges csipetkerizottó
Karsai Roni 6 recept

Hozzávalók

Csipetke

Továbbiak

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...