Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizottó lordgomba konyhájából

Spárgás rizottó lordgomba konyhájából
Spárgás rizottó lordgomba konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első rizottója elég jól sikerült, gondolom, ez Jamie Olivernek köszönhető, ugyanis az ő receptje alapján készült. Ne csináljuk belőle túl sokat, mert ez az étel tényleg csak frissen jó.

hozzávalók / 2 adag

  • 15 dkg kerek szemű rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 l alaplé (zöldség- vagy húsleves)
  • 4 újhagyma
  • 6 spárga
  • olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a rizst. 
  2. Kis sütés után hozzáadjuk a fehérbort, és kevergetjük, amíg magába szívja a rizs.
  3. Ezután az alaplevet adjuk hozzá merőkanalanként. Kevergessük folyamatosan, és várjuk meg, amíg beissza az egyik adag folyadékot, mielőtt újabbat adnánk hozzá.
  4. Ezt addig csináljuk, amíg a rizs meg nem fő. Sózzuk is meg közben.
  5. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el jól, és zárjuk el a gázt. Lényeg, hogy krémes legyen.
  6. Fedjük le 2 percre, utána pedig fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

lordgomba

Mióta szakács: 2012.01.13.
20 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó, rizottó spárgával, fehér spárgás rizottó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!