Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás rizottó

Csicsókás rizottó
Csicsókás rizottó
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat hallottam már a csicsókáról, így gondoltam, én is kipróbálom. Nem csalódtam benne, ez a rizottó volt az első recept, amit készítettem belőle. Nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az eredeti recept a garnélarákot feltétnek nem írta hozzá, ez egy plusz volt a recepthez, amit elkészítettem, és ízben is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát megpucoljuk, kb. egy cm-s kockákra metéljük őket, leöblítjük vízzel.
  2. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, felaprítjuk.
  3. Egy (teflonos) lábasba felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a csicsókát, ezt is kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, keverjük, pirítjuk, sózzuk (óvatosan, ha leveskockából van a lé, mert az már sós).
  5. Majd felöntjük a fehérborral, kevergetjük, és ha elpárolgott, a leveslét is kicsinyenként hozzáadjuk. Pótoljuk, ha elfőtte a levét (kb.18-20 perc, a rizstől függ).
  6. Ha a rizs már puha, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, ízesítjük borssal, szerecsendióval (ha kell, még sóval is), átkeverjük, míg a vaj el nem olvad.
  7. Ha szeretnénk, készíthetünk hozzá garnélát. A garnélát megpucoljuk, a homorú részén késsel bevágjuk óvatosan, kivesszük a belet, mossuk, majd a vastagabb részén félig kettévágjuk (így sütés közben kinyílik). Papírtörlőn a felesleges vizet felitatjuk, forró, teflonos serpenyőbe sütjük, sózzuk, borsozzuk, pici olívaolajat csorgatunk rá, fordítjuk, készre sütjük.
  8. Tálaljuk a rizottót a garnélákkal.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 590
elküldve: 7
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

garnélás rizottó csicsókával, csicsókarizottó garnélarákkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
rizottó rizs 300 g
csicsóka 300 g
vöröshagyma 1 kis fej
fehérbor 1 dl
zöldség alaplé 5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
garnéla 30 dkg