Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizottó fasírt

Rizottó fasírt
Rizottó fasírt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy létezik-e ehhez hasonló recept, én ezt magam találtam ki. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

Ha a májat kihagyjuk, kitűnő vegetáriánus feltétet kapunk, főzelékekhez, gyümölcsszószokhoz stb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk.
  2. Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk.
  3. A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát, végül a rizst , majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen.
  4. Belekeverjük a zöldborsót, valamint beletesszük a csirkemájkockákat. Felforraljuk, borssal, sóval ízesítjük, végül lefedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
  5. A kész rizottónkat óvatosan összeforgatjuk egy tojással és a pirospaprikával.Ha túlságosan lágy, zsemlemorzsát szórhatunk rá.
  6. Majd gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, és a hagyományos módon kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és kisütjük. Csak éppen megpirítjuk,mert sülnie már nem kell.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 118
elküldve: 2
receptkönyvben: 593
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Rizsfasírt, bundázott rizottó

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Wed, 2014-03-05 11:17

Szia!
Elkészítettem, de nekem nem sikerült.
A massza nagyon lágy lett, pedig az összes viz elfőtt alóla, megvártam, míg teljesen kihűl. Rengeteg zsemlemorzsát felvett, ami persze az íz rovására ment. Gyakorlatilag a golyó panírozás közben szétesett.
Elég régóta gyakorlom a főzés tudományát, de rég jártam így utoljára. Az egész a kukában kötött ki. Nagyon sajnálom! Legközelebb körültekintőbb leszek és csak a többek által kipróbált receptben bízom.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Fri, 2014-03-21 22:10

Kedves fishers!
Nagyon sajnálom hogy így jártál.Hidd el nem a receptben van a hiba,mert mint látod a képen is, elkészíthető. Talán kihagytad a tojást, ami összefogta volna, vagy nem tudom. Sebaj majd legközelebb. Jó gyakorlást :)

fishers
fishers Fri, 2014-03-21 22:24

Kedves Brigi!
Nem, nem hagytam ki a tojást. Mindent a recept szerint csináltam.
Kizárt, hogy ezt az ételt mégegyszer ,,gyakoroljam,,.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Sat, 2014-03-22 10:04

Ne is ezt az ételt gyakorold, valami kevésbé komplikálttal kezd :) Sok sikert. Attól hogy neked nem sikerült, még elkészíthető és finom . Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás :D

fishers
fishers Sat, 2014-03-22 13:11

Már régen megtanultam főzni, így sem a kioktatásodra, sem a receptjeidre nem szorulok rá. Részemről a ,,beszélgetést,, lezártnak tekintem.
További szép napot!

fishers
fishers Tue, 2014-03-04 15:42

Ez tuti receptnek tűnik. Holnap ez lesz az ebéd. Ha kész, referálok, hogy ízlett. További szép napot kívánok!

tessza
Tessza / tessza Fri, 2011-11-11 13:05

Kedves Brigi!
Ez a recept fantasztikusan finom!!! Nagyon sokszor elkészítettem már. Nagyon ötletes és kreatív vagy! Nekem két kisfiam van (3,5 és 1,5 évesek) és imádják ezt az ételt. Egyébként nem szeretik sem a zöldségeket, sem pedig a májat. Hálás vagyok néked ezért a receptért, hogy megosztottad velünk, mert így mind a zöldséget, mind pedig a májat szívesen megeszik a gyerekeim (is és mi is nagyon szeretjük)!! Puszi érte! Teri

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Fri, 2011-11-11 15:28

Ezekért a szavakért éri meg elkészíteni lefotózni,leírni,feltölteni!
Kedves Teri! Nagyon szívesen és nagyon örülök a szavaidnak. Üdv:Brigi

Koncsek Noémi
talismantra / Koncsek Noémi Tue, 2011-03-29 11:50

Létezik! Dél-olasz kaja, nekem Szicíliában ez volt a kedvencem. A neve Arancini (jelentése narancs). Beküldöm a receptjét.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-17 14:52

nagyon fasitot lehet késziteni sok fokhagymát kell beleteni és füszert

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-09 12:44

Ez nagyon finom lehet,ezt megcsinálom. Köszi.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Thu, 2009-04-09 18:02

Igen ,szívből ajánlom.Saját ízlés szerint,lehet bele rakni kis fokhagymás fűszer keveréket,magyaros fűszert stb.Jó étvágyat hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-23 16:27

Az ilyen ötletekért szeretem ezt az oldalt, köszi!
Emese

1364
csirkemáj 50 dkg
rizs 40 dkg
zöldborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl