Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel

Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel
Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hónapja 2 indiai srác készített nekünk vacsorát, de úgy, hogy ki lettünk tessékelve a saját konyhánkból. Csak a nappaliba bekúszó illatok alapján találgattuk, "miben mesterkednek". Nos hát az egyik fogás garnéla volt pikáns szószban, és az arcokon láttam, hogy mindenkinek ez ízlett a legjobban. Ez a gasztronómiai kéjutazás jutott eszembe, amikor megláttam a hűtőpultban a leértékelt rákocskákat. És mivel a recepttel azóta is adósok a srácok, az orromra és az ízlelőbimbóimra hagyatkozva próbáltam meg rekonstruálni, majdnem hibátlanul. Nem sikerült ugyanúgy, de nagyon finom lett! Ez a fűszerezés elveszi a tenger gyümölcseinek azt a sokak számára visszataszító ízét, ami miatt bele sem kezdünk egy ilyen különleges, egészséges étek főzésébe. Kicsi gyakorlattal, a köret és a rák egyidejű készítése esetén mindössze fél óra alatt összedobható!!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Módjával lime vagy citrom levét is facsarhatunk rá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Enyhén sós vízben kifőzzük a rizst (kb. 20 perc), de kóstoljuk gyakran, nem kell hogy szottyos legyen, inkább harapós, mint a tészta, amikor al dentére főzzük.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, épphogy átfuttatjuk rajta a petrezselymet.
  3. Majd a lecsepegtetett rizshez keverjük a mazsolával, és a kisebb darabokra tört kesudióval egyetemben. Melegen tartjuk, amíg a rákokkal villámgyorsan elkészülünk.
  4. A megpucolt fokhagymát és a meghámozott, feldarabolt gyömbért mozsárban összezúzzuk.
  5. A felolvasztott, jól átmosott, az esetleges héjdarabkáktól megtisztított, papírtörlőn leszárított garnélát megforgatjuk a keményítőben.
  6. Serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, 2 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a fokhagyma-gyömbér zúzalékot, majd eltávolítjuk.
  7. Most a garnélát is piroskásra kapatjuk az immár aromás olajon, -ez kb 5 percet vesz igénybe-, és állandó forgatást-keverést. Ne ijedjünk meg, ha a keményítőtől összeragadnak a rákok, inkább próbáljuk fakanalunkkal szétválasztani.
  8. Megszórjuk chilivel, sóval, borssal, jól átforgatjuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét és összerotyogtatjuk.
  9. Ha kevésnek bizonyulna a püré, tegyünk még hozzá, ha pedig túl sűrűnek, kevés vízzel higítsuk!

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 056
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors és ínyenc fogás garnélával és rizzsel, garnéla barnarizzsel, rák rizzsel, paradicsomos-gyömbéres rák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1448
garnéla 30 dkg
sűrített paradicsom 6 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 10 g
burgonyakeményítő 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barnarizs 20 dkg
vaj 1 ek
petrezselyem 1 ek
mazsola 1 marék
kesudió 20 g
napraforgó olaj 2 dl
chili 1 csipet