r
Nosalty Logó

Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel

kicsivik
Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1445
Kalória
32.7g
Fehérje
108.6g
Szénhidrát
100.1g
Zsír
181.8g
Víz
204.1g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27613 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 2890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3207 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

  1. Enyhén sós vízben kifőzzük a rizst (kb. 20 perc), de kóstoljuk gyakran, nem kell hogy szottyos legyen, inkább harapós, mint a tészta, amikor al dentére főzzük.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, épphogy átfuttatjuk rajta a petrezselymet.
  3. Majd a lecsepegtetett rizshez keverjük a mazsolával, és a kisebb darabokra tört kesudióval egyetemben. Melegen tartjuk, amíg a rákokkal villámgyorsan elkészülünk.
  4. A megpucolt fokhagymát és a meghámozott, feldarabolt gyömbért mozsárban összezúzzuk.
  5. A felolvasztott, jól átmosott, az esetleges héjdarabkáktól megtisztított, papírtörlőn leszárított garnélát megforgatjuk a keményítőben.
  6. Serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, 2 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a fokhagyma-gyömbér zúzalékot, majd eltávolítjuk.
  7. Mostagarnélát is piroskásra kapatjukaz immár aromás olajon, -ez kb 5 percet vesz igénybe-, és állandó forgatást-keverést. Ne ijedjünk meg, ha a keményítőtől összeragadnak a rákok, inkább próbáljukfakanalunkkalszétválasztani.
  8. Megszórjuk chilivel, sóval, borssal, jól átforgatjuk, majdhozzáöntjük a paradicsompürét és összerotyogtatjuk.
  9. Ha kevésnek bizonyulna a püré, tegyünk még hozzá, ha pedig túl sűrűnek, kevés vízzel higítsuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Pár hónapja 2 indiai srác készített nekünk vacsorát, de úgy, hogy ki lettünk tessékelve a saját konyhánkból. Csak a nappaliba bekúszó illatok alapján találgattuk, "miben mesterkednek". Nos hát az egyik fogás garnéla volt pikáns szószban, és az arcokon láttam, hogy mindenkinek ez ízlett a legjobban. Ez a gasztronómiai kéjutazás jutott eszembe, amikor megláttam a hűtőpultban a leértékelt rákocskákat. És mivel a recepttel azóta is adósok a srácok, az orromra és az ízlelőbimbóimra hagyatkozva próbáltam meg rekonstruálni, majdnem hibátlanul. Nem sikerült ugyanúgy, de nagyon finom lett! Ez a fűszerezés elveszi a tenger gyümölcseinek azt a sokak számára visszataszító ízét, ami miatt bele sem kezdünk egy ilyen különleges, egészséges étek főzésébe. Kicsi gyakorlattal, a köret és a rák egyidejű készítése esetén mindössze fél óra alatt összedobható!!

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...