r
Nosalty Logó

Ferrari - Forma 1 torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferrari - Forma 1 torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 10761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    413.1 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7060.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    2623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1665.7 g
  • Cukor
    1323 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2928 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2870 micro
Összesen 10761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitál réteslisztet és sütőport, végül a tejet.
  2. Miután kellően összekevertük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan, hogy a habot ne törjük, összekeverjük.
  3. Kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyelő részre vágjuk.

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

  1. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  2. Az epret felszeleteljük, a meggyet és szedret kettévágjuk, a többi gyümölcsöt egy darabban hagyjuk.
  3. A gyümölcshöz adjuk a joghurtot, majd az 1 dl vízben elkevert és mikróban felmelegített zselatint is.
  4. A felvert tejszínhez adagoljuk a gyümölcsös keveréket, és óvatosan összekeverjük.
  5. Tortatálcára helyezzük az első piskótalapot, majd egyenletesen megkenjük a gyümölcsös krémmel. Ezután jöhet rá az újabb piskótalap, és újabb réteg gyümölcsös krém, amire ráhelyezzük a 3. piskótalapunkat is. A tortánkat hűtőbe tesszük, míg a vajkrém elkészül.

Hozzávalók a vajkrémhez

  1. A vajat robotgéppel átdolgozzuk, hozzáadjuk a csipet sót és a vanília kivonatot és a tejet.
  2. A porcukrot folyamatosan adagoljuk. Pontosan nem lehet megmondani, mennyi porcukrot vesz fel a vaj. A vajkrémnek nem szabad sem túl folyósnak, sem túl keménynek lennie. Ha elkészültünk a vajkrémmel, kivesszük a hűtőből a tortánkat, és tortasimító segítségével egyenletesen felvisszük rá a vajkrémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe a fondant elkészüléséig.

Hozzávalók a fondanthoz

  1. A keményítőt és a porcukrot beleszitáljuk egy edénybe.
  2. Egy másik, mikróban melegíthető tálat kivajazunk, és belerakjuk az apróra vágott pillecukrot és a vizet.
  3. A mikrót maximum fokozatra kapcsoljuk, és belerakjuk a pillecukros edényünket kb. 35 másodpercre.
  4. Kivesszük az edényt a mikróból, és egy fakanállal átkeverjük, majd újra visszarakjuk ugyanennyi időre. A folyamatot addig ismételjük, amíg minden pillecukor teljesen elolvad..
  5. Mivel én folyékony színezővel dolgozom, ezért már a porcukor adagolása előtt több részletre szedtem a pillecukros vizet, ezekbe raktam bele a folyékony színezőt.
  6. Ezután kisebb adagokban elkezdjük adagolni hozzájuk a porcukrot, és közben fakanállal kevergetjük.
  7. Ha már kézmelegre hűlt, kézzel folyatjuk tovább a fondant összedolgozását. Egy porcukorral megszórt nyújtódeszkára vagy szilikonos alapra tesszük. Minden színes fondant részt egyneműre gyúrunk.
  8. A piros fondantot sodrófával 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát. A fekete-fehér kockákat egyesével kivágjuk, majd felhelyezzük a torta oldalára. Az emblémát az előre nyomtatott sablon alapján körberajzoljuk a fondanton, majd kivágjuk. A tetejére felhelyezzük a csíkokat. Fekete ételszínezékkel megfestjük a lovat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1760
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megláttam a felhívást, nem volt kérdés, milyen tortát fogok alkotni. A párom egyik legnagyobb szenvedélye a Forma 1, azon belül is a Ferrari csapata. A közös évek alatt én is megszerettem, és közös szenvedéllyé vált a Forma1 nézése. A mi szerelmünket most ez a torta szimbolizálja . :)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.