Gyümölcsjoghurt

Gyümölcsjoghurt

Leírás

A joghurt tehéntejből (ritkábban juh-, kecske- vagy bivalytejből) készült sűrű, de még folyós tejkészítmény. Magas a kalcium-, foszfor-, kálium-, fehérje- és B-vitamin tartalma. A gyümölcsjoghurt gyümölcsdarabokkal, gyümölcspéppel vagy gyümölcslével készül. Szinte bármilyen gyümölcsöt felhasználhatnak hozzá, lehet narancsos, citromos, banános, epres, málnás, körtés, almás, meggyes stb. Általában magában, vagy müzlivel desszertként, reggelire fogyasztjuk, de felhasználható sütemények, torták, fánkok készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

212 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?