r
Nosalty Logó

Virágtorta 2. - cherry-s

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Virágtorta 2. - cherry-s
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.7 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 7584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást összegyúrjuk 6 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a 1 liter tejben simára keverünk 6 ek lisztet, cukrot, 2 dkg kakaót, és sűrűre főzzük, mielőtt kész, 20 dkg olvasztott margarint adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát megformázzuk (én először papírból kivágtam a formát, és a mentén vágtam ki a szirmokat, egy virág részhez hat szirom került, a közepét kicsi pogácsaszaggatóval csináltam meg, ami szintén 6 db volt).
  4. A szirmokat és a középrész tésztáját a krémmel ragasztjuk össze.
  5. A külsejét habtejszínnel és cherry aroma keverékével vonjuk be. Leveleket is csinálhatunk, amihez mandula aromát használjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virágtorta 2. - cherry-s
Ildikó79 41 recept

Születésnapomra leptem meg magam vele. Kicsit macerás volt elkészíteni, de megérte, mert ez a hapci tetszett a kisfimanak is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Nem használok vörös tonhalat, meg garnélát, mert egyik sem a...

Rövid idő alatt vált az északi part szerelmesei között kedvenccé a Szőlősi Kocsma, aminek már második éve a Société Budapestből, vagy épp a Fleischerből ismerős Krasznai Norbert vezeti a konyháját. Vele, és Korcsmáros Noémivel, akivel a munkában és a magánéletben is egy párt alkotnak, arról beszélgettünk, mit várnak a második balatoni nyártól, mit keresnek a vendégek, ha eljönnek hozzájuk, és hogyan csempészheti bele egy séf a saját stílusát a közönségkedvenc fogásokba.

Kormos Lili

További cikkek