Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torrente torta

Torrente torta
Torrente torta
110 perc / előkészület: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a fiam névnapjára készült meglepetésnek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, amihez aztán kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény, fényes hab nem lesz belőle.
  2. A sárgáját folytonos keverés mellett, szintén darabonként engedjük a tojásfehérjéhez.
  3. Egy sima evőkanál segítségével óvatosan kevergetve, kanalanként beleforgatjuk a sütőporral és citrusporral elkevert lisztet. 
  4. A tésztát egy téglalap alakú tortakeretbe öntjük, ami alá szilikonos sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert akkor nem tud a tészta jól megemelkedni.
  5. 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük. A tésztát rácsra téve kihűtjük.
  6. Közben a krémnek valókat összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  7. Amikor kihűlt a torta, vízszintesen kettévágjuk, vastagon megkenjük krémmel, és a tetejét ráillesztjük. A torta tetejét és oldalait is bekenjük krémmel, hogy a fondant hozzáragadjon.
  8. A fondantot kinyújtjuk a megfelelő méretűre, és kb. 3 mm vastagságúra. Ráterítjük a tortára, elsimítjuk rajta. Lelógó széleit vagy levágjuk, vagy a tészta alá simítjuk.
  9. A mintát kiszabjuk marcipánból, és a tortára helyezzük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 024
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános formatorta, fondanttorta, mascarponekrémes torta cukorfondant bevonattal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-03-25 20:23

Szia Főzőcske!
Ennyi volt, ahogyan leírtam, amilyen sorrendben írtam, úgy dobáltam bele. Utána lehűtöttem, megtöltöttem. Üdv: Évi néni

fozocske
fozocske Sat, 2013-03-23 22:21

Szia Évi néni
Kifejtenéd egy kicsit bővebben a krém elkészitését? Vagy tényleg egy tálba csak összeöntöm , összekeverem és kész?
üdv
főzőcske

395
tojás 6 db
cukor 6 ek
rétesliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 tk
citruspor 0.5 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
málnalekvár 20 dkg
mascarpone 25 dkg
gyümölcslé 1 dl
víz 1 dl
zselatin 1 ek
cukorfondant 25 dkg
marcipán 10 dkg
marcipán 1 dkg
marcipán 1 dkg
ételfesték 8 csepp