r
Nosalty Logó

Csokis virágkosár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nicol
Csokis virágkosár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 1304 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 15637 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1304 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    183.1 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9566.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2928.5 g
  • Cukor
    2377 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2071 micro
Összesen 15637 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A cukorsziruphoz

  1. A fondant elkészítését Pixie Pie receptje szerint csináltam, amely a Jépatojta van oldalán megtalálható. (Nekem ez vált be, csak az arányokat növeltem.) 2-3 nappal felhasználás előtt el lehet készíteni. A rózsákat és a leveleket is megcsináltam előző nap, így a levegőn keményre száradtak. (Tojástartót lefedtem fóliával és abba állítottam őket felhasználásig.)
  2. A 8 tojássárgáját habosra verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tojássárgás masszával.
  4. Kétfelé vesszük és tortaformában tűpróbáig sütjük.
  5. Mindkét piskótalapot kettévágjuk, így lesz 4 lapunk, amelyet megtöltünk és kidíszítünk a csokis krémmel.
  6. Krém: A pudingport a liszttel és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
  7. A porcukrot elkeverjük a margarinnal, kakaóval és a tejföllel, majd ezt összedolgozzuk a pudinggal. (Nekem így túl lágy lett a krém, ezért még tettem bele zselatint - ezt a csomagoláson található elkészítés szerint csináltam.)
  8. A krém egyébként Nosalty Tejkrém szeletje alapján készült, amely isteni finom! Ezúton is köszönöm! :)
  9. A legvégén pedig rátesszük a rózsákat és a leveleket, és kész is a virágkosár tortánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4855
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Anyukám szülinapjára készült, sok-sok szeretettel!

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Gyönyör?ek a rózsák! Gratulálok hozzájuk! :)

Nicol

Köszönöm szépen! Ezek az els?k, úgyhogy még azért van mit finomítani... :)

Olaszné Anci

Gratulálok Nicol, nagyon ügyes vagy ! Üdv: Anci

Nicol

Köszönöm! :)

jomandi

Nagyon ügyi vagy, nagyon tetszenek a torták. Nem cukrásznak születtél te véletlenül?! :)

Nicol

Köszi, ezt már más is kérdezete... Ami késik, nem múlik! :)

jomandi

Mor.!Szívesen meg is kóstolnám! Anyukád biztos nagyon örült neki!

Nicol

:D Éreztem én! ;) Nagyon örült neki, sírás lett belôle...

Törölt felhasználó

Érdekl?dnék hogy a torta oldalát hogy csináltad hogy olyan mint a kosár

Nicol

Elôször megcsináltam a függôleges "vesszôket", kb. 1,5-2 cm-re egymástól. Utána a vízszinteseket úgy, hogy az elsô sorban csak minden második függôlegeset húztam át, majd a második sorban azokra a függôlegesekre húztam vízszinteset, amik elôzôleg kimaradtak. A harmadik sorban újra azokat a függôlegeseket húztam át, amit az elsô sorban... Elsô olvasásra kicsit bonyolultnak tûnik, de csak így leírva az, gyakorlatban ha megcsinálod a függôleges "vesszôket", utána már adja magát a dolog... :) Ja és hullámos végû díszítôcsôvel csináltam, bár a képen nem igazán látszik...

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek