r
Nosalty Logó

Fejtettlóbab-leves tárkonyos habarással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fejtettlóbab-leves tárkonyos habarással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 1332 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 5330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 55 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1888 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    7456 micro
  • β-karotin
    17874 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 1332 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12778.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2447 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1693 mg
  • Foszfor
    3691 mg
  • Nátrium
    4673 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.5 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    195 mg

VÍZ

  • Összesen
    7552 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7446 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    652 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3167 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    29826 micro
  • β-karotin
    71495 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2582 micro
  • Lut-zea
    2687 micro
Összesen 5330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, hasábokra, félbe vagy negyedrészekre vágjuk.
  2. Egy fazékba beleteszünk minden hozzávalót, a fejtett lóbabot, a zöldségféléket, a kolbászt, a fűszereket és vizet.
  3. Fedő alatt elkezdjük takarékon, azaz közepes lángon főzni.
  4. Időnként nézzünk rá, mert kifuthat, és kóstoljuk meg, hogy kell-e még ízesítenünk.
  5. Ha minden hozzávaló puha, beletesszük a tarhonyát.
  6. Ezalatt elkészítjük a habarást. Kis tálba beletesszük a lisztet, a sót, kis vízzel jól elkeverjük. Majd beletesszük a tejfölt és a tárkonyt, végül szép simára elkeverjük.
  7. Ha a tészta is megfőtt, levesszük a tűzről, és sűrű szűrőn át, folytonos keverés mellett beleengedjük a habarást.
  8. Visszahelyezzük a tűzre, és közepes lángon, állandó keverés mellett (nehogy összecsomósodjon) felforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9956
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Nagyon finom leves, mi szeretjük az ilyen tárkonyos csodákat. Hússal vagy anélkül is készíthető. Aki gondolja, citormlével vagy ecettel pikánsabbá teheti. A következő fogásként vagy tésztás, vagy kelt tésztás étel, esetleg rizseshús ajánlott.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fejtettlóbab-leves tárkonyos habarással
Éva-Anyóca 350 recept

Anyósomtól szoktam kapni fejtett babot. Legutóbb akkora volt, hogy csak lestem. Lóbab. Elmondása szerint ugyanúgy működik, mint a sima fejtett bab, és igaza is lett. Nem tart sokáig a főzése, kb. 40 percig, plusz a tészta 6-8 perc. A zöldségeimre meg büszke vagyok, hogy ilyen esős idő után, egyáltalán van. Az ízük finom, csak nem lettek nagyok. Ezekkel készítettem el az anyósomtól kapott fejtett lóbabot.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt most szívesen megenném!:)) Guszta! Pusz: Mrs Smith

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, Mrs.Smith!!Tényleg egyszer? és nagyon finom.Holnapra legyen szép a napod!Éva-Anyóca

Redy

Nekem is tetszik, a jöv? heti menübe felvettem!:-) A férjem mostanában kezdi megszeretni a tárkonyos dolgokat, hurrá! Köszi Anyóca ü Edit

Judit71

Biztos, hogy összesen 36 db répa kell bele? Még nem próbáltam és lehet, hogy tényleg ennyi kell, csak nekem kicsit soknak t?nik. Judit

Törölt felhasználó

Judit71!Bocsi,de minden zöldségfélének külön neve van.Van sárgarépa, van fehérrépa(amit mi zöldségnek nevezünk),van paszternák, és mindnek más az íze!Azon kívül, mivel házi termesztés és ezt le is írtam a storyban, olvashattad, ha láttál már kb. 8 cm nagyságú sárgarépát, amit még meg is pucolsz, nem igen sok marad bel?le, ugyanez a zöldséggel és paszternákkal.Akkor kell bele ennyi, különben nincs íz! Természetesen, bolti, 25 cm-es, 4-5 cm átmér?j? csodarépából b?ven elég 1,max., 2 db.De valaminek íze át kell hogy jöjjön a levesbe.Különben nincs értelme megcsinálni.Remélem így már okés, és annyit és úgy teszel bele, ahogy a Te ízlésed diktálja.Jó próbálkozást.Szép napot!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Redy28!Örülök neki.Remélem, hogy ízleni fog.Szép napot!Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves szurosp!Próbáld meg, bár most már mirelit úton tudsz hozzájutni, ha nincs valaki, akit?l háztól vehetsz, de nagyon megéri, fincsi,tényleg.Szép napot!Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Szurosp!Most szerinted hülyén fogalmaztam meg a hozzávalóknál a zöldségek mennyiségét??Mert a storyban is leírtam, hogy miért rakok bele annyit, mert kicsi,házi, és valami ízt adjon, ennyi kell bele.Vagy már én is lökött vagyok, akár az id???Éva-Anyóca

P.

Nem vagy lökött, én is elolvastam, szerintem teljesen érthet?, annál is inkább, mert még a méretüket is odaírtad. Ezek tényleg elég kicsik, azért kell bel?le sok. Aki meg nem érti, annak azt javaslom, vegyen el? egy mér?szalagot és nézze meg mekkora egy 8 centis répa. Ne aggódj Éva. Puszi Eszter

Éva-Anyóca

Kedves GargoyleKöszi a válaszodat, megnyugodtam.Én is úgy éreztem, mindent értelmesen leírtam.Akkor, újra kell olvasnia, aki nem értette.Más megoldás nincs.Es? ellenére, mert itt most az van, legyen szép napod!Éva-Anyóca

sárgarigó

Tegnap vettem a piacon kifejteni való babot. F?zés el?tt beáztassam-e?

Éva-Anyóca

Kedves sárgarigó! Nem, nem kell beáztatni, csak alaposan megmosni, átmosni, lecsepegtetni, és már lehet is felhasználni, azaz f?zési alap. :) Remélem, hogy sikerülni fog, sok szerencsét hozzá és jó étvágyat kívánok. Az utóbbi jó egy évben már nem használok ételízesít?t, de a só és a bors, a friss zöldf?szerek, ebben az esetben még a babérlevél...., na meg a fokhagyma, miegymás........, mind-mind kell? mennyiség? ízhatást adnak az ételnek. :) Szép hetet kívánok ! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek