Nosalty Logó

Babos krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Babos krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3365 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 560 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8874.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1130 mg
  • Foszfor
    3387 mg
  • Nátrium
    3409 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3171 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3365 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, 3 gerezd fokhagymátapróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforraljuk.
  3. Botmixerrel pépesítjük, kevés főzőtejszínt adunk hozzá.
  4. Megsütjük a kolbásztés a fokhagymaszeleteket,ezzel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4787
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel nekem későn jutott eszembe, hogy ez a levest szeretném készíteni, nem áztattam be előző nap babot, de azt hiszem, hogy így is nagyon jól sikerült, és egyszerűbb is volt. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ezer köszönet ezért a levesért :) :) Éva-Anyóca

Helga1

Szia Éva-Anyóca! Nagyon szívesen!!! Üdv:Helga

Törölt felhasználó

Kedves Helga1! Izgalommal vártam e receptb?l mi jön ki, de pozitívan csalódtam. Amikor közöltem itthon, hogy bableves lesz, de krémesen, hát nem örültek, de szívesen kísérletezem? ? Aztán pogácsával ugyanúgy elfogyott. Nekem bejön, örültem ennek a (számomra) új ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek