Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gombás csirke tagliatellével

Erdei gombás csirke tagliatellével
Erdei gombás csirke tagliatellével
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem erdei gombát, és nem szerettem volna a hagyományos szószban elkészíteni hús mellé. Könnyebb ízvilág, de a pasim is odavan érte.:) 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát 10-15 percre kevés vízbe áztatjuk, a tésztát bő forrásban lévő vízbe feltesszük főni.
  2. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, kis olívaolajon megpirítjuk, sót és kevés fehérborsot szórunk rá.
  3. Ha a csirkemell már megpirult, hozzáadjuk a gombát és a zúzott fokhagymát, azzal kicsit összepirítjuk (kb. 2 perc).
  4. Ezután ráöntjük a tejszínt, beleszórjuk a két csipet kakukkfüvet és a majorannát. Ha van valakinek borsikafüve vagy borókabogyója, azzal még erdeibb lehet az ízvilág. Közepes lángon összeforraljuk a tejszínnel, míg besűrűsödik. Vigyázzunk, ne kapjon le.
  5. Ha elkészült, a leszűrt tésztával összekeverjük, frissen vágott petrezselyemmel és reszelt füstölt sajttal megszórjuk, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 080
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szigó

Mióta szakács: 2012.12.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell erdei gombával és tagliatellével, gombás csirke, gomba csirkemellel és tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szlivia2
szlivia2 Wed, 2013-01-30 14:43

Szia!Én filézett csirkecombból készíteném,az kb 1 kiló lesz.mennyi vargánya kellene hozzá,nekem kb 3dkg van/szárított/.Annyi elég?Előre is köszi!

szigó
Szigó / szigó Wed, 2013-01-30 15:26

Szia!
Hogy ízt adjon neki, szerintem elég lesz, de nem lesz domináns. A tejszín kicsit elnyomja az ízeket.
Főzés előtt áztasd be a gombát 10-15 percre kevés vízbe, és a vizet is add majd hozzá a húshoz.
Majd írj, hogy sikerült! :)

1069
csirkemell filé 40 dkg
vargánya gomba 5 dkg
rókagomba 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tagliatelle 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
füstölt sajt 4 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek