Nosalty Logó

Hagymás-gombás párolt marha

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás-gombás párolt marha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1498 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 375 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1498 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vastagra felszeletelt hús szeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük.
  2. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és még egy percig főzzük.
  3. Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hús szeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal és 3 ek worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.)
  4. Ezt követően fedő alatt kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
  5. Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4974
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Közel harminc éve főzők minden nap naponta többször is. Ez egy gyors számolás szerint közel 30-35.000 elkészített ételt jelent. Ezért is volt nagy elismerés, amikor az ebéd végeztével férjem ezt az ételt hihetetlenül kifinomult ízvilága miatt a Top5 ételek közé sorolta, és azt kell, mondjam, teljes joggal. Ennek a receptnek az elkészítésével egy Michelin-csillagos éttermet varázsolunk a konyhánkba. Mindenkinek ajánlom! Tipp: ha elkészült az ételünk, a hús szeleteket tálaljuk ki egy nagy tálba, tetejére tegyünk pár gomba szeletet (kb. a felét, mint amennyivel főztük), és a maradékot a hagymával és az alaplével egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ezzel az így már sűrűbb szafttal öntsük le a hús szeleteket, és a tetejét hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások

csatadi.nora

Elkészült ez a finomság. Kavargatni kell, mert különben lekozmál. Finom lett, köszönöm a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek