Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskegidasült szegfűgombás pecsenyeszafttal

Kecskegidasült szegfűgombás pecsenyeszafttal
Kecskegidasült szegfűgombás pecsenyeszafttal
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetlen gazdasági állatfaj sem termel olyan sokféle terméket viszonylag kis és szerény befektetéssel, mint a kecske.
Olyan területeket (meredek kopárok, ugarok, beszántás előtti területek) is képes hasznosítani, melyet más haszonállat nem.
A kecske a testtömeghez viszonyított tejtermelésben az élen áll (8-10x). Húsa megfelel a korszerű konyha követelményeinek.
Szőre, illetve bőre ipari nyersanyag.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A sült zöldségekhez

ajánlat

A kecske húsa igen ízletes. Van, aki tejes korában kedveli töltve és egyben megsütve, és van, aki az érettebb, idősebb húsú állatot részesíti előnyben.  
A kecske (szemben a birkával) egyáltalán nem faggyús.
Húsa 20-30%-ban a kolbászalapanyagban csodákat művel, egy felettébb ízletes gasztronómiai élménnyel tesz gazdagabbá. Legjobban a nyolc hónapos gidák (pecsenyegida) értékesíthetőek.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kecskegida combot fűszerezzük, bepácoljuk, és 2 órát állni hagyjuk.
  2. A gidacombot, szűzet mangalicazsíron kissé sózva elősütjük, majd kb. 160-170°C-on sütőben jénai edényben kevés vizet alárakva, alufóliával letakarva 40 perc alatt megsütjük. (A jó sült hús készítéséhez jó hús, zsiradék, só, kevés víz, lassú tűz és sok türelem szükséges. Az eredmény: kitűnő, omlós, összetett ízű és állagú sült.)
  3. A szegfűgombát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd kb. 1,5 dl pecsenyeszafttal összeforgatjuk, pároljuk.
  4. Az újburgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd kevés zsiradékban megsütjük.
  5. A zöldségféléket megmossuk, a paprikákat és a sárgarépát csíkokra, a padlizsánt, cukkinit, vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olívaolajon kissé fűszerezve, sózva, roppanósra sütjük.
  6.  Az elkészült kecskegida sültet szeleteljük, majd szegfűgombás pecsenyeszafttal, újburgonyával, pirított zöldségekkel tálaljuk.
 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 385
elküldve: 4
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szegfűgombás kecskegida sült zöldségekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sántakutya
sántakutya Mon, 2013-04-01 15:24

Sziasztok!!
Nem tudom kihez forduljak, sehol nem találok kecskehús leves receptet!!
Ha tudna valaki segíteni, meg köszönném,azért írok itt, mivel vannak receptek kecskére, de levest itt sem találom!!
Segítség!!!!!!!!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 15:56

Hát ez tényleg övön aluli volt! Soha nem tudnék megenni pici&édi állatkákat! :(

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-06-11 07:10

Kedves SHajnal!

Mi is szeretjük a kisállatokat.
A kecskegida (vagy gödölye) talán a legkedvesebb fiatal háziállat -gyermekekre
is teljesen veszélytelen (gödölyének hívják a kis lánykecskét, míg gidának a kis fiúkecskét).
További jó sütést-főzést kívánok!

Üdvözlettel: Ferenc

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-10 15:18

Naaa! Ez övön aluli volt, kedves Mártika és Feri! :)) A nagyokat nyelek, miközben olvasom a receptet, és esélyem nincs a közeljövőben kecskehúst kapni...jó, egy kicsit sajnálom is mármint a kecskét, de azért kipróbálnám! A legjobbakat: Mrs Smith

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-06-10 15:22

Kedves Mrs Smith!

Mi is ritkán jutunk ilyen ínyencségekhez, mint pl a bikatöke, borjúbríz, kakashere, velő, pisztráng, folyami rák stb.
De ha alkalom adódik rá megvesszük és elkészítjük.
További jó főzőcskézést, sütés-főzést kívánunk Nektek!

Üdvözlettel: Ferenc

676
kecskehús 80 dkg
rozmaring 2 szál
borókabogyó 4 db
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
olívaolaj 3 ek
szegfűgomba 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 4 ek
újkrumpli 1 kg
zöldpaprika 20 dkg
padlizsán 20 dkg
piros kaliforniai paprika 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
cukkini 20 dkg
vöröshagyma 12 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint