Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-meggyes pite

Epres-meggyes pite
Epres-meggyes pite
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt héten véletlenül kikapcsoltam a fagyasztót, és csak fél nappal utána vettük észre! A kiolvadt gyümölcsökből készült ez a pite. Szerintem finom volt!:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a citromhéj reszeléket, a sót, a tejfölt és a tojások sárgáját összekeverjük egy edényben.
  2. Egy másik tálban a lisztekkel elmorzsoljuk a vajat.
  3. Összekeverjük a két részt, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Ha lágy lenne, adhatunk még hozzá lisztet. Nem szabad sokáig pepecselni vele, mert ledöglik a tésztánk!
  4. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe!

Töltelék 1.

  1. Főzzünk pudingot az alapanyagokból! (A gyümölcs levét én a kiolvadt gyümölcsökről csepegtettem le, de ha friss gyümölcsökből készül, akkor használhatunk dobozos levet vagy meggybefőtt levét is.)

Töltelék 2.

  1. Keverjük össze a hozzávalókat, és kóstoljuk meg, mert a meggy miatt változó lehet a cukor mennyisége! Ha savanyú, tegyünk még hozzá cukrot!

Összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kivajazott piteformát. Vágjuk le a lehulló széleket. Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen a tésztát.
  2. Szórjuk meg egy kevés darált mandulával, hogy felszívja a nedvességet, ami a gyümölcsben van. Erre jöhet a puding, egyenletesen elkenve, majd halmozzuk rá a gyümölcsöket!
  3. Nyújtsuk ki ismét a megmaradt tésztát pitetál nagyságúra, és fedjük le vele a piténket. Kenjük le egész tojással, és süssük 1 órát 180 fokon. Ha szépen pirul a teteje, akkor már valószínűleg megsült!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Viki25

Mióta szakács: 2013.11.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, pudingos gyümölcsös pite, epres pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
finomliszt 250 g
zabpehelyliszt 100 g
vaj 200 g
cukor 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
2 csipet
tojássárgája 2 db
tejföl 140 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
gyümölcslé 2.5 dl
habtejszín 2 dl
cukor 10 dkg
rumaroma 10 csepp
eper 450 g
meggy 450 g
cukor 100 g
búzadara 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
mandulaliszt 50 g
fahéj 1 kávéskanál