r
Nosalty Logó

Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel

Évi néni
Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

488
Kalória
9.8g
Fehérje
48.8g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
58.1g
Víz
230.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
27.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 3902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3612.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 3902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát két réteg folpack között kinyújtjuk 31-32 cm-es átmérőjű körré (sütőforma 25 cm, az oldalát is fedje a tészta).
  3. A sütőformába fektetjük a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral letakarjuk, sütőbabbal teletöltjük, hogy a tészta megtartsa a formáját, és ne púposodjon fel.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre vakon sütni, majd a sütőpapírt a babbal kivesszük, a tészta felületét pedig tojásfehérjével megkenjük, és további 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, hogy mindenütt aranybarnára süljön.
  5. Ha elkészült, kivesszük hűlni.
  6. A vaníliakrémhez a tejet a vanília kikapart magjaival feltesszük melegedni.
  7. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet is.
  8. Amikor a tej már forró, néhány kanállal a tojásokhoz adunk, amit folyamatosan keverünk. Ezt ismételve mindig fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba. Folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük, miközben keverjük (robotgépbe téve könnyebb).
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe keverjük, a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk gyümölccsel, és hűtőbe tesszük néhány órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25

Gyorsan elkészíthető tortával szerettem volna meglepni a férjemet, ami gyorsan elfogy tekintve, hogy holnap elutazunk.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek