Mandulaliszt

Mandulaliszt

Leírás

A gluténmentes mandulalisztnek 2 válfaját különböztetjük meg: az egyik a mandulaolaj előállításánál keletkezett melléktermék (kisajtolt pogácsa) őrlésével készült, olajban szegény liszt, a másik egyszerűen hámozott, őrölt mandulából áll. A két előállítási módból adódóan más a két liszt tápanyagértéke, íze, de még az sem mindegy, mit sütünk belőlük. A liszt, melyből kivonták az olajat, nagyon száraz és sok nedvességet vesz fel a tészta keverésénél. A német almatorta készítésénél pl. olajban szegény mandulalisztet használnak, hogy tömörebb legyen a textúrája. Az őrölt mandulából előállított liszt, zsírtartalmának köszönhetően, levegősebb és lágyabb tészták készítésére alkalmas, mint pl. a palacsinta.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, sötét helyen.

100g Mandulaliszt

fehérjetartalom

36 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

7 g

víztartalom

0 g

gramm mandulaliszt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

36 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

rost

29 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

13 magyaros leves, amitől paprikabajszod lesz

A magyar konyha igen sokszínű, eggy valami azonban szinte minden ételére jellemző: a paprika mértékeket nem ismerő használata. Az alábbi leveseken is mind meglátszik, hogy magyarosak, hisz' piros fűszerbajusz marad kanalazásuk után az ajkakon.

Nosalty

További cikkek

Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!