Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A gluténmentes mandulalisztnek 2 válfaját különböztetjük meg: az egyik a mandulaolaj előállításánál keletkezett melléktermék (kisajtolt pogácsa) őrlésével készült, olajban szegény liszt, a másik egyszerűen hámozott, őrölt mandulából áll. A két előállítási módból adódóan más a két liszt tápanyagértéke, íze, de még az sem mindegy, mit sütünk belőlük. A liszt, melyből kivonták az olajat, nagyon száraz és sok nedvességet vesz fel a tészta keverésénél. A német almatorta készítésénél pl. olajban szegény mandulalisztet használnak, hogy tömörebb legyen a textúrája. Az őrölt mandulából előállított liszt, zsírtartalmának köszönhetően, levegősebb és lágyabb tészták készítésére alkalmas, mint pl. a palacsinta.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, sötét helyen.

Mandulaliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!