r
Nosalty Logó

Epres-meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 491 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 5887 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Összesen 232 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 491 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.4 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2208 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3655 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 5887 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a citromhéj reszeléket, a sót, a tejfölt és a tojások sárgáját összekeverjük egy edényben.
  2. Egy másik tálban a lisztekkel elmorzsoljuk a vajat.
  3. Összekeverjük a két részt, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Ha lágy lenne, adhatunk még hozzá lisztet. Nem szabad sokáig pepecselni vele, mert ledöglik a tésztánk!
  4. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe!

Töltelék 1.

  1. Főzzünk pudingot az alapanyagokból! (A gyümölcs levét én a kiolvadt gyümölcsökről csepegtettem le, de ha friss gyümölcsökből készül, akkor használhatunk dobozos levet vagy meggybefőtt levét is.)

Töltelék 2.

  1. Keverjük össze a hozzávalókat, és kóstoljuk meg, mert a meggy miatt változó lehet a cukor mennyisége! Ha savanyú, tegyünk még hozzá cukrot!

Összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kivajazott piteformát. Vágjuk le a lehulló széleket. Egy villával szurkáljuk meg néhány helyen a tésztát.
  2. Szórjuk meg egy kevés darált mandulával, hogy felszívja a nedvességet, ami a gyümölcsben van. Erre jöhet a puding, egyenletesen elkenve, majd halmozzuk rá a gyümölcsöket!
  3. Nyújtsuk ki ismét a megmaradt tésztát pitetál nagyságúra, és fedjük le vele a piténket. Kenjük le egész tojással, és süssük 1 órát 180 fokon. Ha szépen pirul a teteje, akkor már valószínűleg megsült!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2011
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múlt héten véletlenül kikapcsoltam a fagyasztót, és csak fél nappal utána vettük észre! A kiolvadt gyümölcsökből készült ez a pite. Szerintem finom volt!:)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék 1.

Töltelék 2.

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek