Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szedres pite

Almás-szedres pite
Almás-szedres pite
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesem imádja a pitéket, mivel tele vannak gyümölccsel, és nincsenek agyon cukrozva. Ezért a pite volt az első sütemény, amit megtanultam megsütni. A többféle kikísérletezett recept közül ez az egyik nagy kedvenc.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Hőlégkeveréses sütőben, alul-felül sütéssel 30 perc után 180 fokot fordítsunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A pite tésztájához a vajat kicsit megolvasztjuk (mikróban 10 mp elég), majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és mindent szépen összegyúrunk.
  2. A piteformát (nálam gyümölcstorta forma) kivajazzuk, kilisztezzük, majd a tésztát beleillesztjük (nyugodtan lehet ujjal nyomkodni, húzni, illeszteni, ahogy a forma megkívánja, nem fog beleragadni a tészta). 

Töltelék

  1. A töltelékhez az almát apró darabokra vágjuk, majd feltesszük a tűzre, itt addig főzzük, amíg levet nem ereszt (kb. 10-15 perc).
  2. Bekapcsoljuk a sütőt (előmelegítés). 
  3. Az almához hozzáadjuk a cukrot, a magozott barackot. (Ha konzerv barack, akkor kockázzuk. Én házi barackbefőttet használtam, amiben a barack szinte pépes volt, így sűrítette a masszát.) Mindezt együtt főzzük tovább.
  4. Az állagától függően sűrítjük a pudinggal vagy a keményítővel.
  5. Hagyjuk hűlni a masszát. 

Tetejére

  1. A szedret meghintjük cukorral, ha fagyasztott, akkor előtte felolvasztjuk.
  2. Az almát tetszés szerinti darabokra szeleteljük.
  3. Feldíszítjük a piténket.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26,5x2,5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 573
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

candela

Mióta szakács: 2012.11.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos pite, almás pite szederrel, gyümölcsös lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
finomliszt 170 g
vaj 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek
1 csipet
víz 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 4 közepes db
őszibarack 6 közepes db
cukor 90 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 3 ek
szeder 150 g
alma 1 db