Nosalty Logó

Epres-csokis panna cotta pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokis panna cotta pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 3550 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 3550 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pitetészta összetevőiből egynemű tésztát gyúrunk, és 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a nyújtása később egyszerű legyen, és ne ragadjon.
  2. A 4 db formát időközben vajazzuk ki.
  3. Az epreket mossuk meg, 4 kivételével vágjuk kockára. Csavarjunk rá egy citrom levét, és szórjuk meg 3 ek cukorral.
  4. A csokit gőz fölött olvasszuk fel, a 4 egész epret forgassuk bele, tegyük őket sütőpapírra, és hűtőben hagyjuk megszáradni. A maradék olvasztott csokit tegyük kicsit félre.
  5. A kissé áthűlt tésztát liszten kinyújtjuk, 4 db kört kiszúrunk, egyenletesen a formák mélyedéseibe nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk. Mindegyikbe kisebb kör alakú alufóliát teszünk, és száraz babbal, lencsével megtöltjük.
  6. 15 percig "vakon" sütjük, hagyjuk kihűlni, és óvatosan a formákból kivesszük. Ha kihűltek, a félretett olvasztott csokiból teszünk mindegyikbe 1-1 evőkanállal, és megtöltjük citromos cukrozott eperrel.
  7. Utolsó lépésként elkészítjük a panna cotta habot: a tejet a cukorral felforraljuk, hagyjuk kissé hűlni. A zselatinport 60 ml hideg vízzel elkeverjük, megvárjuk, míg megduzzad, majd lassú kevergetés közben feloldjuk a még meleg tejben.
  8. A tej zselésebb jellegét csak 20 perc múlva éri el, ha sietni akarunk, állítsuk bele az edényt hideg vízbe. Ha zselésedik a tej, verjük a tejszínt habbá, és adjuk óvatosan a tejzseléhez.
  9. Ezt a panna cotta habot osszuk el a 4 pitén, és tálalás előtt legalább 3 óra hosszáig hűtsük jól át.
  10. Tálaláskor pisztáciával megszórva, félbevágott csokis eprekkel dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1761
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Ajánló

A receptben megadott mennyiségek 4 db ilyen kisebb formához, vagy 1 db nagyobb normál méretű piteformához elegendőek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismerős a következő szituáció ??? "Meglátni-> megszeretni -> megszerezni :)" Pontosan így zajlott le a legújabb szerzeményem megvétele. Nem mintha nem lenne már elég sütiforma itthon.., de pontosan ilyen kis csinos tarte formák hiányoztak még :-) Persze különleges formákhoz egyedi recept jár :-) Így készültek el ezek a kis csokis panna cottával töltött epres piték.

Hozzászólások

A kis gasztronauta

Szia! Én is éppen így jártam ezekkel a kis tarte formákkal.:) Pár napja láttam meg ?ket és jöttek is velem haza. :) Így legalább ki is tudom próbálni ezt a szuper recit! :) Kösziii Üdv:Bea

Törölt felhasználó

Szia Bea, de jó, hogy van aki még hasonló cip?ben jár :-) Nagyon finom a recept. Annyi a tippem, hogy ha esetleg a puhább tarte tésztákat szereted, tehetsz a tésztába egy negyed süt?port. Mi az eredeti kekszes ropogósat szeretjük ezért maradt az eredeti francia tarte recept. Remélem ízleni fog :-) Üdv szanten

Hozzávalók

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek