r
Nosalty Logó

Epres-csokis panna cotta pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokis panna cotta pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 3550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 3550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pitetészta összetevőiből egynemű tésztát gyúrunk, és 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a nyújtása később egyszerű legyen, és ne ragadjon.
  2. A 4 db formát időközben vajazzuk ki.
  3. Az epreket mossuk meg, 4 kivételével vágjuk kockára. Csavarjunk rá egy citrom levét, és szórjuk meg 3 ek cukorral.
  4. A csokit gőz fölött olvasszuk fel, a 4 egész epret forgassuk bele, tegyük őket sütőpapírra, és hűtőben hagyjuk megszáradni. A maradék olvasztott csokit tegyük kicsit félre.
  5. A kissé áthűlt tésztát liszten kinyújtjuk, 4 db kört kiszúrunk, egyenletesen a formák mélyedéseibe nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk. Mindegyikbe kisebb kör alakú alufóliát teszünk, és száraz babbal, lencsével megtöltjük.
  6. 15 percig "vakon" sütjük, hagyjuk kihűlni, és óvatosan a formákból kivesszük. Ha kihűltek, a félretett olvasztott csokiból teszünk mindegyikbe 1-1 evőkanállal, és megtöltjük citromos cukrozott eperrel.
  7. Utolsó lépésként elkészítjük a panna cotta habot: a tejet a cukorral felforraljuk, hagyjuk kissé hűlni. A zselatinport 60 ml hideg vízzel elkeverjük, megvárjuk, míg megduzzad, majd lassú kevergetés közben feloldjuk a még meleg tejben.
  8. A tej zselésebb jellegét csak 20 perc múlva éri el, ha sietni akarunk, állítsuk bele az edényt hideg vízbe. Ha zselésedik a tej, verjük a tejszínt habbá, és adjuk óvatosan a tejzseléhez.
  9. Ezt a panna cotta habot osszuk el a 4 pitén, és tálalás előtt legalább 3 óra hosszáig hűtsük jól át.
  10. Tálaláskor pisztáciával megszórva, félbevágott csokis eprekkel dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1814
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Ajánló

A receptben megadott mennyiségek 4 db ilyen kisebb formához, vagy 1 db nagyobb normál méretű piteformához elegendőek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismerős a következő szituáció ??? "Meglátni-> megszeretni -> megszerezni :)" Pontosan így zajlott le a legújabb szerzeményem megvétele. Nem mintha nem lenne már elég sütiforma itthon.., de pontosan ilyen kis csinos tarte formák hiányoztak még :-) Persze különleges formákhoz egyedi recept jár :-) Így készültek el ezek a kis csokis panna cottával töltött epres piték.

Hozzávalók

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...