Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Texasi sült áfonyás pite

Texasi sült áfonyás pite
Texasi sült áfonyás pite
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit főzőműsorában láttam ezt a receptet, és szinte azonnal elkészítettem. A család körében nagy-nagy tetszést aratott. A kisfiam külön a világért sem enné meg a lekvárt, így pedig csak úgy tömte magába a pitémet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez és a szóráshoz

ajánlat

Én ezt általában reggelire szoktam megsütni, mivel viszonylag hamar készen van. Mire felkelnek a fiúk, már ott gőzölög frissen, forrón a tányéron.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd egy kis időre félretesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
  3. A tészta közepére halmozzuk a tölteléket, majd körbekenjük tojásfehérjével, és félbehajtjuk. Szépen "lelapogatjuk", majd felmelegített bő olajban pirosra sütjük a pitéket. Az olaj megfelelő hőmérsékletéről egy kenyérkocka bedobásával győződhetünk meg. Ha szépen elkezd sülni, jó az olaj hőfoka.
  4. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből nekem 5 db nagyobb pite lett. Ez természetesen függ a pohár átmérőjétől.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 197
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás pite, áfonyás táska, pite áfonyalekvárral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Darklight
Darklight Wed, 2011-06-29 23:49

Köszi szépen a gyors és segítő választ! :) Majd kísérletezgetek, aztán ha jutottam valamire, majd megírom! Azért köszi szépen! ;)

Darklight
Darklight Wed, 2011-06-29 19:53

Én most csináltam meg. Bár vanília pudinggal töltöttem, és cukrozott tojásfehérje habot raktam a tetejére! :) Nagyon jó volt így is, bár kicsit nekem "tömény" a tészta! Nem tudom, hogy lehetne lágyabbá tenni... Valami ötelted nincs? Vagy én rontottam el valamit?

buzsuka
Zsuska / buzsuka Wed, 2011-06-29 22:14

Igaz ami igaz, egy kicsit tényleg tömény a tészta a benne levő vajtól, ráadásul ha nem megfelelő az olaj sütési hőmérséklete, még azt is magába szívja az amúgy sem éppen "könnyed" tészta.Ha elkezded sütni a pitéket spriccelj egy kevés vizet az olajba és ha elkezd sistergni, akkor tedd bele őket.Így elkerülhető, hogy a zsíradékot magába szívja.
Még egy olyan megoldást is el tudnék képzelni, hogy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatod majd kicsit megspriccled a sütiket olajjal és kb. 200 fokos sütőben sütöd aranybarnára félidőben megfordítva.
Remélem tudtam valami használható tanácsot adni:Üdv!Zsu

Shiren
Shiren Fri, 2010-12-03 17:31

Hát ez vmi isteni. Hirtelen rám tört az édességvágy! (kismama vagyok :))))) Gyorsan kellett vmi finomat csinálnom. Nagyon egyszerű megcsinálni és tényleg percek alatt készen van. Hidegen is finom. Igaz én feketeribizli lekvárral csináltam.

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sat, 2010-12-04 01:52

Nagyon örülök, hogy neked is ízlett.Váljék egészségedre kedves kismama!

1097
finomliszt 25 dkg
cukor 2.5 dkg
1 csipet
vaj 7.5 dkg
tej 1 dl
tojássárgája 1 db
áfonyadzsem 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0.25 kk
tojásfehérje 1 db
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 1 ek