Emeletes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóták
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Alsó krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
13g nutella67 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
Középső krém
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g gyümölcsjoghurt32 kcal
-
17g eper5 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3g cukor13 kcal
Felső krém
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g cukor13 kcal
Összeállítás
-
113g cukorfondant389 kcal
-
8g cukormáz29 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g dekorgyöngy16 kcal
Díszítés
Összesen
1450
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóták
-
990g tojás1246 kcal
-
360g cukor1393 kcal
-
540g finomliszt1966 kcal
-
0g só0 kcal
-
36g sütőpor18 kcal
Alsó krém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
150g nutella809 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
Középső krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
400g gyümölcsjoghurt384 kcal
-
200g eper60 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
40g cukor155 kcal
Felső krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összeállítás
-
1350g cukorfondant4671 kcal
-
100g cukormáz346 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
50g dekorgyöngy194 kcal
Díszítés
Összesen
17408
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóták
-
14.9g tojás19 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Alsó krém
-
9g habtejszín26 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
0.7g csokoládés pudingpor3 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
1.5g csokoládé8 kcal
-
2.3g nutella12 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.5g törökmogyoró9 kcal
Középső krém
-
6g habtejszín18 kcal
-
6 kcal
-
3g eper1 kcal
-
0.1g habfixáló0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Felső krém
-
3g habtejszín9 kcal
-
3.8g gesztenyemassza7 kcal
-
0.7g tejszínízű pudingpor3 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összeállítás
-
20.3g cukorfondant70 kcal
-
1.5g cukormáz5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.8g dekorgyöngy3 kcal
Díszítés
Összesen
263
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1734.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.9 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 139.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
1450
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 341.5 g
Zsír
-
Összesen 619.2 g
-
Telített zsírsav 336 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 199 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 4581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20811.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 475 mg
-
Kálcium 5136 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 751 mg
-
Foszfor 7411 mg
-
Nátrium 6943 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2579.1 g
-
Cukor 1928 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1678.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4749 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 990 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 742 micro
-
Kolin: 2855 mg
-
Retinol - A vitamin: 4682 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4574 micro
Összesen
17408
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Piskóták
-
18 db tojás
-
360 g cukor
-
540 g finomliszt
-
1 csipet só
Alsó krém
-
6 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 dl tej
-
5 ek nutella
Középső krém
-
4 dl habtejszín
-
20 dkg eper
-
1 csomag habfixáló
Felső krém
-
2 dl habtejszín
-
250 g gesztenyemassza
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
Összeállítás
-
100 g cukormáz
-
50 g dekorgyöngy
Díszítés
Elkészítés
Piskóták
- 1 tojáshoz 20 g cukor és 30 g liszt tartozik, és piskótánként 1 sütőpor. Csináljunk 8 tojásból egy téglalap alakú piskótát (30x45). Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel külön-külön a fehérjét a fele cukorral és a sárgáját. A fehérjének olyan keménynek kell lennie, hogy ha felfordítjuk a tálat nem esik ki belőle. A sárgájának pedig világossárga habos kemény krémnek kell lennie. A lisztet tegyük egy tálba, és szórjuk bele a sütőport, majd a sárgáját és a fehérjét keverjük össze szép óvatos mozdulatokkal, és szitáljuk bele a lisztes sütőport. Öntsük ki a 30x45-ös kikent formába, és süssük meg 180 fokon. Ugyanilyen eljárással csináljunk egy 6 és egy 4 tojásos piskótát, kör alakban (24, 20 cm átmérőjű). Ügyeljünk arra, hogy legyen különbség az emeletek közt, hogy szép mutatós tortát kapjunk a legvégén.
- A téglalap alakú piskótát vágjuk fel úgy, hogy ujjnyi vastagságú lapokat kapjunk,de kb. 15 cm magas legyen 1 csík (félbe vágjuk függőlegesen, és majd elvágjuk 3 felé merőlegesen). Ez lesz az alsó szint. Ezt úgy képzeljük majd el, hogy mint a kis csigát, fel fogjuk tekerni kör alakra. Mivel jó masszívnak kell lennie az alsó szintnek, hogy elbírja a másik két tortát.
- A többi két kör alakú piskótát vágjuk 3 felé a szokásos módon.
Alsó krém
- Verjük fel a tejszínt a habfixálóval, és rakjuk a hűtőbe. Főzzük meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd olvasszuk bele a tejcsokit, és a legvégén a nutellát rakjuk bele.
- Ha kihűlt a krém, keverjük össze a tejszínhabbal.
Középső krém
- Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval, és öntsük bele a 2 pohár eperjoghurtot és a porcukrot vagy a lekvárt. Az epreket szeljük apró darabokra, és forgassuk bele a krémbe, majd rakjuk az egyveleget a hűtőbe.
Felső krém
- Főzzünk pudingot a tejjel és a cukorral, a legvégén tegyük bele a gesztenyepürét. Amíg kihűl, verjük fel a tejszínhabot. Amikor már kihűlt a puding, keverjük össze a tejszínhabbal, és rakjuk a hűtőbe.
Összeállítás
- Alsó szint: A kis csíkokat, amiket elvágtunk (k.b 15 cm magas, 1 ujjnyi vastag, de ez függ milyen magas alsó szintet szeretnénk), kenjük meg az egyik felét a krémmel, és szórjuk meg a mogyoróval, és csavarjuk fel. Kenjük meg a következő csíkot, szórjuk meg a mogyoróval, és tekerjük az előző csíkhoz, és így tovább, míg elfogynak a csíkok, és nem kapunk egy szép, magas, kör alakú torta alapot, és borítsuk be krémmel a külsejét.
- Középső szint : A középre szánt tortalapokat kenjük meg a krémmel, és borítsuk be a krémmel.
- Felső szint: A legfelső tortát is kenjük meg a neki szánt krémmel, és borítsuk be a krémmel.
- Fontos, hogy még ne illesszük össze a torta szintjeit, mert a fondantal még be kell őket borítani.
Díszítés
- (Én előre kiszabott, és kinyújtott fondant használtam.) Ezzel beborítjuk mind a 3 torta szintet. Szép óvatos és lassú mozdulatokkal rásimítjuk a fondant, ügyeljünk arra hogy ne legyen ráncos, és ne szakadjon el. Azért fontos hogy a torta szinteket külön-külön beborítsuk a krémmel, hogy a fondant szépen rátapadjon.
- Miután mind a 3 szint be van borítva fondanttal, összeilleszthetjük őket.
- Saját stílusunk szerint kidíszíthetjük művirággal, cukormázzal és a gyöngyökkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10637
- Feltöltés dátuma: 2016. március 13.
Ajánló
Ügyeljünk arra és vegyük figyelembe a hűtőnk kapacitását! Ez a torta igen magas lesz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikcsu konyhája
8 recept
Ezt a tortát a 20. születésnapomra csináltam. Nagyon bevált,és mutatósra sikeredett. Remélem mindenki hasonló sikereket szerez a tortámmal kapcsolatban.