r
Nosalty Logó

Emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 1450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 17408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341.5 g

Zsír

  • Összesen
    619.2 g
  • Telített zsírsav
    336 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    4581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20811.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    5136 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    7411 mg
  • Nátrium
    6943 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2579.1 g
  • Cukor
    1928 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1678.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    990 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    2855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4682 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4574 micro
Összesen 17408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Elkészítés

Piskóták

  1. 1 tojáshoz 20 g cukor és 30 g liszt tartozik, és piskótánként 1 sütőpor. Csináljunk 8 tojásból egy téglalap alakú piskótát (30x45). Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel külön-külön a fehérjét a fele cukorral és a sárgáját. A fehérjének olyan keménynek kell lennie, hogy ha felfordítjuk a tálat nem esik ki belőle. A sárgájának pedig világossárga habos kemény krémnek kell lennie. A lisztet tegyük egy tálba, és szórjuk bele a sütőport, majd a sárgáját és a fehérjét keverjük össze szép óvatos mozdulatokkal, és szitáljuk bele a lisztes sütőport. Öntsük ki a 30x45-ös kikent formába, és süssük meg 180 fokon. Ugyanilyen eljárással csináljunk egy 6 és egy 4 tojásos piskótát, kör alakban (24, 20 cm átmérőjű). Ügyeljünk arra, hogy legyen különbség az emeletek közt, hogy szép mutatós tortát kapjunk a legvégén.
  2. A téglalap alakú piskótát vágjuk fel úgy, hogy ujjnyi vastagságú lapokat kapjunk,de kb. 15 cm magas legyen 1 csík (félbe vágjuk függőlegesen, és majd elvágjuk 3 felé merőlegesen). Ez lesz az alsó szint. Ezt úgy képzeljük majd el, hogy mint a kis csigát, fel fogjuk tekerni kör alakra. Mivel jó masszívnak kell lennie az alsó szintnek, hogy elbírja a másik két tortát.
  3. A többi két kör alakú piskótát vágjuk 3 felé a szokásos módon.

Alsó krém

  1. Verjük fel a tejszínt a habfixálóval, és rakjuk a hűtőbe. Főzzük meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd olvasszuk bele a tejcsokit, és a legvégén a nutellát rakjuk bele.
  2. Ha kihűlt a krém, keverjük össze a tejszínhabbal.

Középső krém

  1. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval, és öntsük bele a 2 pohár eperjoghurtot és a porcukrot vagy a lekvárt. Az epreket szeljük apró darabokra, és forgassuk bele a krémbe, majd rakjuk az egyveleget a hűtőbe.

Felső krém

  1. Főzzünk pudingot a tejjel és a cukorral, a legvégén tegyük bele a gesztenyepürét. Amíg kihűl, verjük fel a tejszínhabot. Amikor már kihűlt a puding, keverjük össze a tejszínhabbal, és rakjuk a hűtőbe.

Összeállítás

  1. Alsó szint: A kis csíkokat, amiket elvágtunk (k.b 15 cm magas, 1 ujjnyi vastag, de ez függ milyen magas alsó szintet szeretnénk), kenjük meg az egyik felét a krémmel, és szórjuk meg a mogyoróval, és csavarjuk fel. Kenjük meg a következő csíkot, szórjuk meg a mogyoróval, és tekerjük az előző csíkhoz, és így tovább, míg elfogynak a csíkok, és nem kapunk egy szép, magas, kör alakú torta alapot, és borítsuk be krémmel a külsejét.
  2. Középső szint : A középre szánt tortalapokat kenjük meg a krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  3. Felső szint: A legfelső tortát is kenjük meg a neki szánt krémmel, és borítsuk be a krémmel.
  4. Fontos, hogy még ne illesszük össze a torta szintjeit, mert a fondantal még be kell őket borítani.

Díszítés

  1. (Én előre kiszabott, és kinyújtott fondant használtam.) Ezzel beborítjuk mind a 3 torta szintet. Szép óvatos és lassú mozdulatokkal rásimítjuk a fondant, ügyeljünk arra hogy ne legyen ráncos, és ne szakadjon el. Azért fontos hogy a torta szinteket külön-külön beborítsuk a krémmel, hogy a fondant szépen rátapadjon.
  2. Miután mind a 3 szint be van borítva fondanttal, összeilleszthetjük őket.
  3. Saját stílusunk szerint kidíszíthetjük művirággal, cukormázzal és a gyöngyökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10637
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

Ügyeljünk arra és vegyük figyelembe a hűtőnk kapacitását! Ez a torta igen magas lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

Ezt a tortát a 20. születésnapomra csináltam. Nagyon bevált,és mutatósra sikeredett. Remélem mindenki hasonló sikereket szerez a tortámmal kapcsolatban.

Hozzávalók

Piskóták

Alsó krém

Középső krém

Felső krém

Összeállítás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...