r
Nosalty Logó

Banántorta Kleo módra

NS
Banántorta Kleo módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

874
Kalória
12.3g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
58.6g
Zsír
105.9g
Víz
211.7g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
39.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Megfőzzünk 1 és fél csomag pudingport, viszont csak 1 csomagnak leírt tejmennyiséggel, hogy sűrűbb pudingot kapjunk, aztán nagyon hidegre hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt közepstől picit melegebb hőmérsékletűre előmelegítjük.
  3. Közben a 7 tojást a 7 kanál cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd ha habos, a végén fakanállal hozzákeverjük a 7 kanál lisztet, kanalanként, lassan, hogy ne essen össze.
  4. A tepsit sűtőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamasszát, berakjuk a sütőbe, majd ilyenkor visszavesszük a sütő hőmérsékletét is. 5-10 perc alatt meg is sül a piskótánk, beleszúrunk egy kést, és úgy tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e teljesen.
  5. Ha kész, kivesszük, és aláterítünk egy konyharuhát, és a konyharuhával együt feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Aztán a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáöntjük a hideg pudingot is, így keverjük tovább, míg össze nem áll egy krémmé.
  7. A Hulala tejszínt felverjük keményre (csakis jéghideg tejszínt használjunk, különben sohase lesz kemény a habunk).
  8. 3 banánt felkarikázunk, de ne olyan vasatgra, inkább vékonyabb szeletek legyenek.
  9. A piskótatekercsünket kitekerjük a konyharuhánkból, és megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjük (persze ruha nélkül:D).
  10. Felvágjuk 18 szeletre, majd fogunk egy tálcát, amin tálalni szeretnénk, és a kapott tekercskéket elkezdjük virág formára kirakni úgy, hogy középre 1 tekercske, majd köré 5 tekercske jön, majd megkenjük a krémmel a tetejét, rárakjuk a banánszeleteket, majd a tejszín, még egy sor piskótatekercs, krém, banán, tejszín, piskótatekercs, krém, banán, tejszín következik.
  11. A torta oldalát krémmel megkenjük, próbáljuk szorosan rakni a tekercseket, és óvatosan kenjük a krémet, habot, hogy ne csússzon szét a tortánk.
  12. Tálalás előtt a megmaradt banánunkkal díszíthetjük a tortát vagy tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám egyik barátnőjétől van a recept, mivel az egész család imádja a banánt, így nagy sikert aratott első elkészítéskor is:).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...