Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banántorta Kleo módra

Banántorta Kleo módra
Banántorta Kleo módra
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik barátnőjétől van a recept, mivel az egész család imádja a banánt, így nagy sikert aratott első elkészítéskor is:).

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Egy kis kézügyesség kell hozzá, de nem nehéz egyáltalán, mint amennyire látszik elsőre:). Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzünk 1 és fél csomag pudingport, viszont csak 1 csomagnak leírt tejmennyiséggel, hogy sűrűbb pudingot kapjunk, aztán nagyon hidegre hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt közepstől picit melegebb hőmérsékletűre előmelegítjük.
  3. Közben a 7 tojást a 7 kanál cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd ha habos, a végén fakanállal hozzákeverjük a 7 kanál lisztet, kanalanként, lassan, hogy ne essen össze.
  4. A tepsit sűtőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamasszát, berakjuk a sütőbe, majd ilyenkor visszavesszük a sütő hőmérsékletét is. 5-10 perc alatt meg is sül a piskótánk, beleszúrunk egy kést, és úgy tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e teljesen.
  5. Ha kész, kivesszük, és aláterítünk egy konyharuhát, és a konyharuhával együt feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Aztán a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáöntjük a hideg pudingot is, így keverjük tovább, míg össze nem áll egy krémmé.
  7. A Hulala tejszínt felverjük keményre (csakis jéghideg tejszínt használjunk, különben sohase lesz kemény a habunk).
  8. 3 banánt felkarikázunk, de ne olyan vasatgra, inkább vékonyabb szeletek legyenek.
  9. A piskótatekercsünket kitekerjük a konyharuhánkból, és megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjük (persze ruha nélkül:D).
  10. Felvágjuk 18 szeletre, majd fogunk egy tálcát, amin tálalni szeretnénk, és a kapott tekercskéket elkezdjük virág formára kirakni úgy, hogy középre 1 tekercske, majd köré 5 tekercske jön, majd megkenjük a krémmel a tetejét, rárakjuk a banánszeleteket, majd a tejszín, még egy sor piskótatekercs, krém, banán, tejszín, piskótatekercs, krém, banán, tejszín következik.
  11. A torta oldalát krémmel megkenjük, próbáljuk szorosan rakni a tekercseket, és óvatosan kenjük a krémet, habot, hogy ne csússzon szét a tortánk.
  12. Tálalás előtt a megmaradt banánunkkal díszíthetjük a tortát vagy tejszínhabbal.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 875
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kleo86

Mióta szakács: 2011.09.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-krémes banántorta, pudingos banántorta lekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

874
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tej 0.5 ml
cukor 1 ek
rumaroma 10 ml
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg
banán 4 közepes db
növényi habtejszín 500 ml