r
Nosalty Logó

Tonkababos mascarponetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szandra0410
Tonkababos mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Díszítés

Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Díszítés

Összesen 6993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Díszítés

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    473.3 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1891 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.9 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 6993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Díszítés

Elkészítés

Omlós tészta

  1. Habverő segítségével a lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal.
  2. Egyenként, habosra verve, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel, és átszitáljuk, majd apránként hozzáadjuk a tésztához.
  4. Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk kb. 0,5-0,75 cm-re, és az előre megtervezett szív alakú formával kivágunk 2 formát. Sütőpapírra téve egy tepsivel hideg helyre (hűtőbe) tesszük 30 percre. Így megkeményedik, és megtartja a formáját sütés alatt is.
  5. 180 fokos, előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a lapokat a málnadzsemmel.

Krém

  1. Robotgép segítségével keményre verjük a tejszínt a cukorral. Én növényi habtejszínt használtam, mert ez szép fehér és nem esik össze.
  2. A tonkababból szerecsendió reszelővel reszelünk egy csipetnyit a krémbe, majd a tejszínt összekeverjük a mascarponéval.
  3. A krémet egy habzsákba tesszük, melynek kör alakú díszítőcső van a végén. Apró pontokban egyenletesen rátesszük a krémet a tésztára. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. (Ha lágy a krém, előfordulhat hogy a második réteg összenyomja a krémet.)
  4. A megszilárdult első rétegre óvatosan ráhelyezzük a második tésztát, és a maradék krémet megint apró pontokban eloszlatjuk.
  5. Az összeállított tortát hűtőbe tesszük díszítés előtt.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe. Ha két ujjunk közé veszünk egy kis habot, akkor nem szabad, hogy érezzük a cukrot. Teljesen el kell, hogy olvadjon.
  2. A kemény habba beleszitálunk fél kk keményítőt, és egyenletesen elkeverjük. Itt hozzá lehet adni az ételfestéket, ha szeretnénk.
  3. A habot habzsákba töltjük, és különböző formákat nyomunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. 80-90 fokos sütőben kb. 1,5 óán át szárítjuk a habcsókot. Ez az idő mérettől függően rövidebb, illetve hosszabb is lehet. Nem szabad, hogy túl meleg legyen a sütő, mert megbarnul a habcsók. Akkor van kész, ha egyszerűen elmozdítható a sütőpapíron a kinyomott forma.
  5. Díszítési tipp: A habcsók alját meg lehet kenni egy kevés krémmel, és bele lehet mártani színes cukorkába.

Díszítés

  1. A hűtőből kivesszük a tortát, és ízlés szerint virágokkal, gyümölcsökkel és habcsókkal díszítjük. Érdemes játszani a színekkel, mert feldobja a tortát :)
  2. A tészta nagyon omlós, így szépen lehet szeletelni, és nem gyomjuk szét a krémet :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1732
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szandra0410 1 recept

A torta egy fontos figyelemfelhívásra készült. Idén 30 éves a Hemofília Világnapja. Ez az alkalom ösztönzött arra, hogy elkészítsem ezt a mennyei tonkababos mascarponetortát. Szív alakú, mert szívből jött, 30-as gyertya, hisz 30. évforduló. :) A tortát és az üzenetet továbbadtam a Medikus Kupa Debreceni Vízilabda csapatának, akik 1. helyezést értek el. A fiúk ezúttal is szeretnének hozzájárulni a figyelemfelhíváshoz és a sport fontosságához :)

Hozzávalók

Omlós tészta

Krém

Habcsók

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...