Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplasajtos hambuci falatkák

Duplasajtos hambuci falatkák
Duplasajtos hambuci falatkák
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig ki kell találni valami újat, hogy meglepjük a család minden tagját.:) Tudom ajánlani türelmes anyukáknak babazsúrra, egy kötetlen vacsorához TV nézés közben vagy kellemes társasjáték közben a családdal. A gyerekek kedvence lesz, higgyétek el a 20 év feletti gyerekeké is. Tapasztalat.:) Apropó, társas. Tudom ajánlani mindenkinek a Catan-t (minden kiadását) és a Candamír-t. Mi nagyon régóta és a mai napig játszunk vele, soha nem lehet megunni. Ja, és mire sorra kerülsz van idő kimosakodni egy-egy falatkából is.:D Ebből az adagból kb. 150 db jön ki, ekkora méretben, de dupla adagból 10 nagyobb puffancsot tudok készíteni. Akkor annyi darabra vágom és kézzel formázom ki a zsemléket.

hozzávalók / 10 adag

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

ajánlat

Még türelmesebbek süthetnek hozzá vékony hasábburgonyát vagy szalma burgonyát is. Külön tálalva vegyes, friss zöldségből salátát az alkalomhoz illően.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát ledaráljuk vagy aprítógépben finomra vágjuk, összekeverjük a darált hússal és tojással. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük a mustárral, ketchuppal. Hűtőben pihentetjük.
  2. A bucik hozzávalóiból tésztát készítünk: én kenyérsütőgépben szoktam. Ennek hiányában kevés, kicsit cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt. Jól kidagasztjuk és hagyjuk kelni kb. 1 órát.
  3. Közben a trappista sajtot vékonyan (1 mm) szeleteljük, majd mindkét sajtot kicsi, kb. 3x3 cm négyzetekre vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, a többi zöldséget vékony karikákra szeljük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a legkisebb szaggatónkkal vagy pohárkával (kb. 2-3 cm átmérőjű) kiszúrjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, nem túl szorosan. Hagyjuk még kelni 15-20 percet, felvert tojással megkenegetjük, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 10 percig. Ha cukros vízzel kenjük meg, akkor is szép barna színt kap.
  6. Ezalatt a húspogácsákat készítjük el. Kicsi (a pingpong labdánál kisebb) golyókat készítünk, kilapogatjuk és kevés forró olajban, vagy grillen sütjük az egyik felét 3-4 percig, majd megfordítjuk. Mindegyikre teszünk egy trappista szeletkét és a másik felét is ugyanennyi ideig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.
  7. A bucikákat kettévágjuk, mindegyikre teszünk salátát, rá egy karika hagymát, lapkasajtot, a sajtos hús falatkát, aztán az uborka, paradicsom szeleteket. Csöppentünk rá ketchupot, majonézt, mustárt, a tetejüket rátesszük és átszúrjuk szendvicstűvel vagy fogvájóval.
  8. Persze a zöldségek sorrendje mindegy, csak a husi alá kerüljön a lapkasajt, mert akkor az is kicsit megolvad alatta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 931
elküldve: 15
receptkönyvben: 265
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mini hamburgerek, hamburger falatkák, sajtos mini burgerek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Wed, 2013-11-06 13:31

Jelentem: megcsináltam, és mindenkit levettem a lábáról :)))
KÖSZÖNÖM!
(bár a pogi nekem valamiért kemény lett.. de így legalább nem 1 mp alatt fogyott el a kb 35 darab :D)
Legközelebb a gyros falatkák lesznek soron... de erre azért lelkileg rá kell készülni, mert pepecs meló :)

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-03-18 12:07

Editkém!
Nagyon várunk! :) Szuper jó, és klassz dolog így a 20 és 25 éves gyerekekkel is. Közben a nasik...
Puszi, Éva

505
finomliszt 30 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
1 kk
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 50 g
élesztő 1 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
sertéscomb 20 dkg
marhafelsál 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 1 tk
mustár 3 ek
ketchup 4 ek
trappista sajt 30 dkg
napraforgó olaj 5 ek
fejessaláta 1 db
koktélparadicsom 10 db
kígyóuborka 1 db
lila hagyma 2 kis fej
lapkasajt 10 db
ketchup 2 ek
mustár 2 ek
majonéz 2 ek