Marhafelsál

Marhafelsál

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A felsál a marhacomb felső része. A szó német mintára keletkezett összetett szó (vö. Oberschale). A felsálnak általában két részét különböztetjük meg, a gömbölyű felsálat, vagy más néven diót, és a fekete pecsenye alatti hosszú felsálat. Alkalmas sültek készítésére, főzésre, tölteni, vagy darált húsnak.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

23 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek