Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos gezemice krumplitakaróban

Darált húsos gezemice krumplitakaróban
Darált húsos gezemice krumplitakaróban
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak készítettem ma vacsorára. Próbáltam rákeresni, hogy frappáns nevet adjak neki, (mert Neki mindig tudni kell, hogy mit eszik éppen)és hasonló recepteket pásztorpite néven találtam mindenfelé. Láttam, hogy mindenki másképp csinálja, hát leírtam. (hogy magamnak is meglegyen)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, és feltesszük főni sós vízben.
  2. Egy izmos pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük, majd a kolbászt és a szalonnát is megpirítjuk. A paradicsomot és a paprikát lecsószerűen daraboljuk, és azt is a lábosba dobjuk a kockára vágott sárga- ás fehérrépával együtt. Kicsit sózzuk, hogy levet eresszen.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, és ezt is megpirítjuk. Sózzuk, ha kell, borsozzuk, mehet bele egy csipet őrölt kömény, esetleg ételízestő. Megvárjuk, amíg kis levet ereszt, és pörköltként főzzük, amíg összeállnak az ízek, majd az utolsó pár percre beleöntjük a zöldborsót.
  4. A krumplit leszűrjük, krumplipürének elkészítjük a tej, a vaj és a szercsendió segítségével.
  5. A tepsi alján egyenletesen eloszlatjuk a zöldséges darált húst, majd pedig betakarjuk a krumplival.
  6. Előmelegített sütőben sütjük 30 percig, majd még pirítjuk egy jó 10 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pásztorpite, darált húsos-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ranett
ranett Tue, 2013-04-16 20:30

A tetejére vagy a krumpliba egy kis sima vagy füstölt sajt már nagyon túlzás lenne? Elrontanám vele?

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-11-16 14:37

kész lett a gezemice :) ízre nagyon finom, állagra olyan bébipapis, alig rágós :) de hát a pépes puputól (krumplit én így hívom) mit várjon az ember :) én dupla adag hagymával készítettem, mert imádom ha jó hagymás a pörkölt, aztán nem volt itthon kolbász és húsos szalcsi sem, ezek így kimaradtak...a pupuba a szerecsendión és són kívül házi készítésű szárított őrölt zeller és petrezselyem keveréket tettem bele...finom lett, köszi az ötletet, mert nem tudtam hogy mit készítsek a darált húsból. :)

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-11-16 12:52

szia, még csak most fő a pörkölt alapja, a krumpli is mindjárt kész, de nagyon jó illata van...ha kész és megsütöttem leírom hogy milyen lett :) köszi a receptet!

584
burgonya 1.5 kg
darált sertéshús 25 dkg
darált marhahús 25 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zöldborsó 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tej 1 dl
vaj 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint