Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd egytálétel szűzpecsenyével

Svéd egytálétel szűzpecsenyével
Svéd egytálétel szűzpecsenyével
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet. Készíthetjük kevesebb levessel, vagy süssük kb. 15 percet fedő nélkül, hogy egy kicsit elpárologjon a folyadék.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú érmékre vágjuk, enyhén ellapítjuk, majd a forró olajban megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kivesszük.

  2. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, kivesszük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel, felfőzzük.

  3. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, szeletekre vágjuk, a hagymához adjuk. Összekeverjük sóval, borssal ízesítjük.

  4. A zöldségeket egy fedeles tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a szűzpecsenyét, felöntjük a levessel.

  5. Lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 perc alatt készre sütjük.

  6. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 61 944
elküldve: 20
receptkönyvben: 669
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges hús, zöldségekkel sült sertésszűz, zöldséges pecsenye

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Sat, 2017-12-30 15:09

Remek recept, nagy sikerem volt vele, az utolsó falatig elfogyott! Köszönöm! BUÉK és várom a további finomságokat.

Vioriká Moiszé
Vioriká Moiszé Sat, 2013-11-16 17:58

Glaser,,,gratulálok ,,, fantasztikus fogás,, nekem ***** ér, köszönőm a recept,,, mentettem , készítem,, üdv.tisztelettel - Ibolya

436
sertésszűz 350 g
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
marha alaplé 250 ml
burgonya 400 g
sárgarépa 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint