Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos calzone

Darált húsos calzone
Darált húsos calzone
115 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs nagy story hozzá. Nem tudtunk semmit kitalálni ebédre, és miután szétnéztem, hogy mi van itthon, ezt hoztam ki belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Első a tészta:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében úgy, hogy a cukrot is belerakjuk.
  2. Közben leszitáljuk a lisztet, és beletesszük a fűszereket.
  3. A többi folyékony hozzávalót összekeverjük (maradék tej, víz, olaj, tojás).
  4. Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a lisztbe a többi folyékony adalékkal együtt. Jól kidolgozzuk (finom lágy, de nem ragacsos, illatos tésztát kell kapjunk), és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a ragut:

  1. A hagymát elkezdjük lepirítani, majd félidőben hozzáadjuk a TV paprikát. Mikor már majdnem jó, beletesszük a fokhagymát, picit sütjük, majd félrehúzzuk.
  2. Beletesszük a fűszerpaprikát, kis vizet, és visszatesszük a tűzre. Elfőzzük, majd megint kevés víz, azt is elfőzzük, és hozzátesszük a húst. Gyakran kevergetve főzzük addig, amíg szépen szét nem pereg a darált hús. Vizet ne rakjunk alá, mert a hús úgyis enged, és nincs szükség most szaftra.
  3. Mikor már jó, akkor a tejfölt elkeverjük a tojással, egy kis liszttel, majd belekeverjük, és még főzzük kicsit, hogy besűrűsödjön az a kis szaft, ami van alatta. Félretesszük.

Megfőzzük a besamelt:

  1. Megolvasztjuk a vajat (margarint), beletesszük a lisztet, majd kicsit sütjük.
  2. Felöntjük langyos tejjel, majd sűrűre főzzük, és ízesítjük.

Összeállítás:

  1. A tésztát 10-12 egyforma részre vágjuk, majd kinyújtjuk. Mikor megvan, ráfordítunk egy levesestányért, és körbevágjuk, hogy szép egyformák és szabályosak legyenek.
  2. Vékonyan megkenjük besamel mártással, ragut teszünk rá, majd egy jó adag sajtot (annyira pakoljuk meg, hogy azért össze tudjuk majd hajtani).
  3. Félbehajtjuk, lenyomkodjuk, és még vissza is hajtjuk, majd újra lenyomkodjuk.
  4. A félrerakott tojásfehérjével lekenjük, megszurkáljuk, majd előmelegített (kb. 180 C°-os) sütőben szép aranysárgára sütjük.
  5. Kedvenc salátakeverékünkel (vagy önmagában) tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabo chef :-)

Mióta szakács: 2013.02.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

calzone darált húsos raguval, darált hússal töltött calzone, töltött pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1442
finomliszt 90 dkg
élesztő 5 dkg
tojássárgája 2 db
1 ek
cukor 1 ek
tej 4 dl
víz 2 dl
olívaolaj 4 ek
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
petrezselyem 1 tk
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 csipet
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
napraforgó olaj 4 ek
tej 5 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 40 dkg
tojásfehérje 2 db