r
Nosalty Logó

Darált húsos calzone

NS
Darált húsos calzone
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A töltelékhez

A tetejére

1444
Kalória
74.4g
Fehérje
132g
Szénhidrát
65.3g
Zsír
275.3g
Víz
292g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1444 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3075.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1444 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    446.6 g

Zsír

  • Összesen
    391.8 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18453.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    618 mg
  • Kálcium
    4208 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    5139 mg
  • Nátrium
    7837 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    791.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1652 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 8667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Első a tészta:
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében úgy, hogy a cukrot is belerakjuk.
  3. Közben leszitáljuk a lisztet, és beletesszük a fűszereket.
  4. A többi folyékony hozzávalót összekeverjük (maradék tej, víz, olaj, tojás).
  5. Ha az élesztő felfutott, beleöntjük a lisztbe a többi folyékony adalékkal együtt. Jól kidolgozzuk(finom lágy, de nem ragacsos, illatos tésztát kell kapjunk), és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a ragut:
  7. A hagymát elkezdjük lepirítani, majd félidőben hozzáadjuk a TV paprikát. Mikor már majdnem jó, beletesszük a fokhagymát, picit sütjük, majd félrehúzzuk.
  8. Beletesszük a fűszerpaprikát, kis vizet, és visszatesszük a tűzre. Elfőzzük, majd megint kevés víz, azt is elfőzzük, és hozzátesszük a húst.Gyakran kevergetvefőzzük addig, amíg szépen szét nem pereg a darált hús.Vizet ne rakjunk alá, mert a hús úgyis enged, és nincs szükség most szaftra.
  9. Mikor már jó, akkor a tejfölt elkeverjük a tojással, egy kis liszttel, majd belekeverjük, és még főzzük kicsit, hogybesűrűsödjön az a kis szaft, ami van alatta. Félretesszük.
  10. Megfőzzük a besamelt:
  11. Megolvasztjuk a vajat (margarint),beletesszük a lisztet, majd kicsit sütjük.
  12. Felöntjük langyos tejjel, majd sűrűre főzzük, és ízesítjük.
  13. Összeállítás:
  14. A tésztát 10-12 egyforma részre vágjuk, majd kinyújtjuk.Mikor megvan, ráfordítunk egy levesestányért, és körbevágjuk, hogy szép egyformák és szabályosak legyenek.
  15. Vékonyan megkenjük besamel mártással, ragut teszünk rá, majd egy jó adag sajtot (annyira pakoljuk meg, hogy azért össze tudjuk majd hajtani).
  16. Félbehajtjuk, lenyomkodjuk, és még vissza is hajtjuk, majd újra lenyomkodjuk.
  17. A félrerakott tojásfehérjével lekenjük, megszurkáljuk, majd előmelegített (kb.180 C°-os) sütőben szép aranysárgára sütjük.
  18. Kedvenc salátakeverékünkel (vagy önmagában) tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nincs nagy story hozzá. Nem tudtunk semmit kitalálni ebédre, és miután szétnéztem, hogy mi van itthon, ezt hoztam ki belőle.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...