Nosalty Logó

Sajtos-csirkés calzone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-csirkés calzone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3732 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 177 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7823 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 3732 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1556 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék elkészítéséhez egy fej hagymát apróra vágunk, majd olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Az így kapott pizzaszószt 3 percig lassú tűzön felforraljuk. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, porpaprikát és 1 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A csirkemellfilét megmossuk, csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd 10 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A lilahagymát hajszál vékonyra felszeleteljük, fölaprítjuk az olívabogyókat, egy fél chili paprikát, oregánót, bazsalikomot szórunk rá, 2 gerezd zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, majd végül fél citrom levét ráfacsarjuk.
  4. Egy szilikon nyújtólap közepére szórjuk a liszttel elkevert búzadarát. A közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd beleszórjuk az élesztőt, cukrot, csipetnyi sót. Egy villa segítségével körkörösen összekeverjük, míg gyúrható állaga nem lesz, majd onnantól kézzel gyúrjuk tovább szép simára a tésztát.
  5. A kész tésztát gyúrás után egyből elnyújthatjuk 0,5 cm vastagságra. Az elkészült pizzaszószunkat egy kanál segítségével szétterítjük a tésztán, majd a közepére hosszanti irányban elterítjük a húst, rászórjuk az olívabogyós lilahagymát, illetve a reszelt sajtot. A tésztának a szélét tojásfehérjével megkenjük (ragasztás céljából) és áthajtogatjuk, majd a végeit gondosan behajtjuk. (Érdemes egy hústűvel rögzíteni a calzone két végét.)
  6. A szilikon nyújtólapot felemelve, valaki segítségével óvatosan áthelyezzük a kész calzone-t egy kizsírozott tepsibe. Ezek után előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd kivesszük, megkenjük tojássárgájával, és további 10 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8495
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a story is hasonló, mint a többi, egy olyan történet, amikor valami megszületik a gondolataimban, persze ahogyan én csinálnám, és ezt a gondolatot megvalósítom. Szerintem nem kell mindenhez a receptkönyv, elég, ha ismerjük az ízeket és alapanyagokat. Ezek után már csak játék a főzés.:)

Hozzászólások

Torma

Jo hagymás, fokis, nagyon guszta, a fotó is szép! GRATULA, mentettem, üdv, Torma :)

Éva-Anyóca

Nagyon látványos, finomságos, köszönöm a receptet.:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Arra kell nagyon figyelni a készítésénél, hogy vagy egyb?l a kizsírozott/olajozott tepsiben kell megtölteni a calzonét, vagy szilikon nyújtó deszkáról tudod utólag óvatosan áthelyezni a tepsibe. Ügyelni kell arra, hogy ne szakadjon ki, mert kifolyik a töltelék sütés közben. Üdv. Gábor

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek