Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói calzone

Mexikói calzone
Mexikói calzone
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiválóan alkalmas vacsorának, de akár hidegen szendvics helyett is. Tölteni a tésztát bármivel lehet. Kedvencem még a tejszínes-gombás töltelék vagy a sonkás sajtos, illetve a tonhalas, bár ez utóbbit szaga miatt csak jól szellőztethető házba ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék elkészítése:
  1. A hagymát olajon lepirítjuk.
  2. A darálthúst a a hagymán jól megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket és a mexikói zöldségkeveréket, öszefőzzük.
  4. Hűlni hagyjuk.
A tészta elkészítése:
  1. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük.
  2. A vízben az élesztőt felfuttatjuk, és hozzákeverjük az olajat.
  3. Hozzáadjuk a liszthez, összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
  4. 8 részre gombócoljuk.
  5. Egyesével kinyújtjuk négyzet alakúra.
  6. Közepére annyi tölteléket teszünk, ami még megengedi, hogy keresztbe rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleket összenyomjuk.
  7. Zsírpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 470
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos calzone, húsos batyu mexikói módra, töltött pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
1 ek
cukor 1 ek
friss élesztő 5 dkg
tojásfehérje 1 db
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 14 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
mexikói keverék 15 dkg