r
Nosalty Logó

Mexikói calzone

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mexikói calzone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 861 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 181 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 861 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7660.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    4821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 3441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2116 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék elkészítése:
  2. A hagymát olajon lepirítjuk.
  3. A darálthúst a a hagymán jól megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket és a mexikói zöldségkeveréket,öszefőzzük.
  5. Hűlni hagyjuk.
  6. A tészta elkészítése:
  7. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük.
  8. A vízben az élesztőt felfuttatjuk, és hozzákeverjük az olajat.
  9. Hozzáadjuk a liszthez, összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
  10. 8 részre gombócoljuk.
  11. Egyesével kinyújtjuk négyzet alakúra.
  12. Közepére annyi tölteléket teszünk, ami még megengedi, hogy keresztbe rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleket összenyomjuk.
  13. Zsírpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4658
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiválóan alkalmas vacsorának, de akár hidegen szendvics helyett is. Tölteni a tésztát bármivel lehet. Kedvencem még a tejszínes-gombás töltelék vagy a sonkás sajtos, illetve a tonhalas, bár ez utóbbit szaga miatt csak jól szellőztethető házba ajánlom.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.