Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából

Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából
Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baráti összejövetelekre, vendégvárónak kiválóan alkalmas: laktató, gazdaságos és garantált a siker. :)

hozzávalók / 6 adag

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olívaolajat és a langyos vizet.  Összedolgozzuk, hogy sima és rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarva kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk majd beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A paradicsomszószhoz kevés olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, hozzáöntjük  a konzervparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. Lehetőleg friss bazsalikommal, de ha az nincsen, akkor szárítottal fűszerezzük. Egy kis kanál cukrot teszünk hozzá és 20 percig főzzük.
  4. A tésztát két cipóra osztjuk (az alja egy kicsit vastagabb legyen), és egy nagy tepsit kiolajozunk. Az egyik cipót ovális formára nyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  5. A közepére öntjük a paradicsomszószt, a szélein 2-3 cm-t hagyjuk szabadon. Erre  kerül a sonkás-gombás töltelék.
  6. A cipó másik felét kinyújtjuk és óvatosan a tetejére helyezzük. A széleit kis vízzel megkenjük, hogy jobban összetapadjanak.
  7. Paradicsomkarikákkal és mozzarellával díszítjük, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 183
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

óriás calzone, gombás pizza

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2012-03-02 10:03

ooooodehogyisnem! :D Bőven elég az a két gerezd is. :)
Nagyon szépen köszönöm, hogy szóltál!
Pedig olyan sokszor átolvastam, de egyszer sem vettem észre.
Már javítom is, és köszi még egyszer!
üdv:bea

wvica
wvica Thu, 2012-03-01 14:51

Húúú, ez naggyon komoly!!! :) Napok óta azon billegek, hogy pompos, vagy calzone... már-már nyert a pompos... de ez a csuda most leküldte: calzone és mégis szottyos a teteje!! .. máris imádom! Gratulám neked, robogok mozzarelláért!:)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2012-03-02 10:08

Kedves wvica!
:D Nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett a recept és hogy segítettem ezzel a döntésedben!
Remélem, hogy jól fog sikerülni! (Tegnap készítettem éppen töki pompost, a recepjét már be is küldtem, remélem az is tetszeni fog majd és kedved kapsz ahhoz is. :))
üdv: bea

540
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 1 késhegynyi
víz 1 dl
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
konzerv paradicsom 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
cukor 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
gomba 50 dkg
csirkemell sonka 10 dkg
mozzarella 5 dkg
paradicsom 2 nagy db
mozzarella 20 dkg