Nosalty Logó

Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Töltött pizza A kis gasztronauta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3235 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3374 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1794 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20243 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3235 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    792 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olívaolajat és a langyos vizet. Összedolgozzuk, hogy sima és rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarva kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk majd beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A paradicsomszószhoz kevés olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, hozzáöntjük a konzervparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. Lehetőleg friss bazsalikommal, de ha az nincsen, akkor szárítottal fűszerezzük. Egy kis kanál cukrot teszünk hozzá és 20 percig főzzük.
  4. A tésztát két cipóra osztjuk (az alja egy kicsit vastagabb legyen), és egy nagy tepsit kiolajozunk. Az egyik cipót ovális formára nyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  5. A közepére öntjük a paradicsomszószt, a szélein 2-3 cm-t hagyjuk szabadon. Erre kerül a sonkás-gombás töltelék.
  6. A cipó másik felét kinyújtjuk és óvatosan a tetejére helyezzük. A széleit kis vízzel megkenjük, hogy jobban összetapadjanak.
  7. Paradicsomkarikákkal és mozzarellával díszítjük, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5980
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

Baráti összejövetelekre, vendégvárónak kiválóan alkalmas: laktató, gazdaságos és garantált a siker. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Húúú, ez naggyon komoly!!! :) Napok óta azon billegek, hogy pompos, vagy calzone... már-már nyert a pompos... de ez a csuda most leküldte: calzone és mégis szottyos a teteje!! .. máris imádom! Gratulám neked, robogok mozzarelláért!:)

A kis gasztronauta

Kedves wvica! :D Nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett a recept és hogy segítettem ezzel a döntésedben! Remélem, hogy jól fog sikerülni! (Tegnap készítettem éppen töki pompost, a recepjét már be is küldtem, remélem az is tetszeni fog majd és kedved kapsz ahhoz is. :)) üdv: bea

Törölt felhasználó

Szia! A töltelékben a két fej fokhagyma nem elírás? :)

A kis gasztronauta

ooooodehogyisnem! :D B?ven elég az a két gerezd is. :) Nagyon szépen köszönöm, hogy szóltál! Pedig olyan sokszor átolvastam, de egyszer sem vettem észre. Már javítom is, és köszi még egyszer! üdv:bea

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem ebédre, nagyon finom!!! Üdv. Erzsi

A kis gasztronauta

Nagyon nagyon örülök neki!! :) Üdv: bea

Törölt felhasználó

Nagyon szupi! :)

A kis gasztronauta

<3

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagyon finom lett! Ezentúl így készítem a pizzát!

A kis gasztronauta

Szia! Jaj, nagyon örülök neki, hogy ízlett és köszi szépen a visszajelzést! :) üdv: bea

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek