Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált disznóhúsos clanger

Darált disznóhúsos clanger
Darált disznóhúsos clanger
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Clanger egy nemrég újra felfedezett, angol péksütemény. Bedfordshire megyéből származik. Egyik végében sós, másikban édes töltelékkel. A disznóhús jól összeillik az édes ízekkel.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

ajánlat

A töltelékek nem keverednek össze, és a disznóhús nagyon finom az almával. Kirándulásra, partikra finom, töltött kifli, különleges változataként. Légmentes dobozban tárolva 3-4 napig eláll, nyáron a hűtőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sós töltelék

  1. A sós töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lefedve olajban üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a darált disznóhúst és zsályát.
  2. Közben apróra vágjuk a paprikát és az almát. A disznóhúshoz adjuk a gyömbérporral együtt. Sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megpuhult, letakarva félretesszük.

Édes töltelék

  1. Az édes töltelékhez apróra vágjuk az almát, és a kifacsart mandarinlével leöntjük.
  2. Feldaraboljuk a datolyát, és az egészben hagyott tőzegáfonyával együtt az almához keverjük.
  3. Lefedve félretesszük.

Tészta

  1. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk.
  5. Kb. 15cmx10cm nagyságú téglalap alakú darabokra vágjuk, 12 lesz belőle.

Összeállítás

  1. A kissé felvert tojással megkenjük a tészta széleit 2 cm szélesen.
  2. A disznóhúsos tölteléket elosztjuk a tészták egyik felén.
  3. A másik felére az almás tölteléket halmozzuk.
  4. A széleit összenyomkodjuk. Nem fog előszörre ragadni, de legyünk türelmesek, meggyőzhetjük.
  5. Gáztepsire helyezzük, és a megmaradt tojással lekenjük. 20 percig 220 Celisus fokon, majd további 25 percig 190 Celsius fokon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is ízletes.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött péksütemény, töltött batyu, két fogás egyben, sörkifli, angol péksütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
finomliszt 32.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 teáskanál
sertésháj 10 dkg
vaj 0.5 dkg
tojás 1 db
víz 0.5 dl
salottahagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 22.5 dkg
alma 1 közepes db
zsálya 1 teáskanál
kápia paprika 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
vörösborecet 1 ek
gyömbérpor 0.5 kávéskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
alma 2 közepes db
datolya 0.5 dkg
mandarin 1 közepes db
tőzegáfonya 0.5 dkg
tojás 1 db