r
Nosalty Logó

Darált disznóhúsos clanger

NS
Darált disznóhúsos clanger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

514
Kalória
16.6g
Fehérje
60g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
175.8g
Víz
94.9g
Koleszterin
4.9g
Rost
13.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 3081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Sós töltelék

Édes töltelék

Összeállítás

Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7668.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    4738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1054.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    2570 micro
  • β-karotin
    7769 micro
  • β-crypt
    851 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 3081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sós töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lefedve olajban üvegesre pirítjuk. Belekeverjük a darált disznóhúst és zsályát.
  2. Közben apróra vágjuk a paprikát és az almát. A disznóhúshoz adjuk a gyömbérporral együtt. Sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ha megpuhult, letakarva félretesszük.

Sós töltelék

  1. Az édes töltelékhez apróra vágjuk az almát, és a kifacsart mandarinlével leöntjük.
  2. Feldaraboljuk a datolyát, és az egészben hagyott tőzegáfonyával együtt az almához keverjük.
  3. Lefedve félretesszük.

Édes töltelék

  1. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk.
  5. Kb. 15cmx10cm nagyságú téglalap alakú darabokra vágjuk, 12 lesz belőle.

Összeállítás

  1. A kissé felvert tojással megkenjük a tészta széleit 2 cm szélesen.
  2. A disznóhúsos tölteléket elosztjuk a tészták egyik felén.
  3. A másik felére az almás tölteléket halmozzuk.
  4. A széleit összenyomkodjuk. Nem fog előszörre ragadni, de legyünk türelmesek, meggyőzhetjük.
  5. Gáztepsire helyezzük, és a megmaradt tojással lekenjük. 20 percig 220 Celisus fokon, majd további 25 percig 190 Celsius fokon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is ízletes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Clanger egy nemrég újra felfedezett, angol péksütemény. Bedfordshire megyéből származik. Egyik végében sós, másikban édes töltelékkel. A disznóhús jól összeillik az édes ízekkel.

További receptek

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...