r
Nosalty Logó

Túrós rúd füstölt sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Túrós rúd füstölt sajttal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A rudakhoz

A tetejére

Összesen 671 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A rudakhoz

A tetejére

Összesen 6701 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A rudakhoz

A tetejére

Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 671 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    489.1 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6088.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 6701 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 393 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A rudakhoz

A tetejére

Elkészítés

A rudakhoz

  1. Lisztből, túróból, vajból kidolgozzuk a tésztát, közben kellőképpen, de nem túlzottan sózzuk.
  2. Letakarva, vagy bebugyolálva hűtőbe tesszük a tésztát legalább egy órára, de akár egy egész éjszakára.
  3. Nyújtás előtt vegyük ki egy 10 perccel korábban, majd lisztezett felületen fél-egy centis vastagságra nyújtsuk, ki-hogy szereti, vastagabban vagy vékonyabban.

A tetejére

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Ekkor derelyevágóval egy-másfél centis csíkokat vágunk a tésztából. Ezeket két vagy három részbe is vághatjuk keresztbe, hogy a sütőtálcára könnyebben helyezhessük.
  3. A rudakat egyből tálcára tesszük, egy felvert tojással megkenjük és reszelt, füstölt sajttal bőven megszórjuk. Nem baj, ha a sajt mindenhol éri, így legalább egybe sül az egész tálcányi rudacska és lehet majd törögetni.
  4. Mehetnek is a sütőbe kb. 15 percre, de figyeljük, mert mindenhol más idővel készülnek a sajtos rudak, a lényeg, hogy kívülről aranybarnák legyenek, ne túl barnák, mert akkorra kiszáradnak.
  5. Sütés után hagyjuk kissé kihűlni, amikor a sajt már nem nyúlik, hanem megkeményedik, ekkor lehet darabokra törni és kínálótálra tenni.
  6. Még langyosan és hidegen is nagyszerű! Kínáljunk meleg italt mellé, nézzünk egy jó filmet, és jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 902
  • 7 napos nézettség: 7835
  • Össznézettség: 7605
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 06.

Ajánló

Buliba, húsvétra, vendégvárónak vagy csak úgy, süss egyszerű sajtos rudat az esti filmnézéshez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél több reszelt füstölt sajt kerüljön sütés előtt a tetejére!

Hozzávalók

A rudakhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.