Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémes kiflik

Sütőtökkrémes kiflik
Sütőtökkrémes kiflik
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztori uncsi: sütőtök szezon van. Ilyenokor mindenki ezzel kísérletezik -  nahát! Én is.
Sütve szeretjük a legjobban, mézzel megcsurgatva, semmi cécó.
Aztán amikor már a bőrünk is sárgulni kezd a sok béta-karotintól, néhány napig lógva hagyjuk a sütőtök témát.
No, de maradt még néhány szelet, ott árválkodtak a hűtőben.
Ezt találtam ki rá.
Nekünk ízlett mindkét fajta, a sós egy kicsit szokatlanabb.
Ebből az adagból kb 12-14 kifli jön ki.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az édes töltelékhez

A sós töltelékhez

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag (vagy bármilyen más pirított mag, a sós kiflikhez!)

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban egyszerűen összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük - vagy meleg helyen megkelesztjük és azonnal használjuk.
  2. A sütőtököt sütőben, fólia alatt 200 fokon pároljuk puhára (kb 30-45 perc). Ha kész, kaparjuk ki a húsát, felezzük el, ha édeset és sósat is szeretnénk készíteni és a fenti hozzávalókat ízlés szerint adagoljuk hozzá, majd keverjük krémesre a tejjel.
  3. Kelesztés után átgyúrjuk a tésztát és nagy négyzet alakúra nyújtjuk. Vágjunk belőle négyzeteket, majd ezeket vágjuk ketté, hogy háromszögek legyenek.
  4. A háromszögeket kenjük meg 1-2 kiskanálnyi töltelékkel, ne túl vékonyan, majd tekerjük fel és formázzuk kifli formájúra. A többivel is így járjunk el, amíg a tészta el nem fogy. Megkenjük tojással, a sósak tetejét megszórjuk különféle magokkal. 
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 648
elküldve: 2
receptkönyvben: 257
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökkrémmel töltött kiflik

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gibenyica
Gibenyica Tue, 2011-11-22 16:14

Kedves Eszter!
Nekem is tetszik az ötlet, hogy egy munkával kétféle kifli készül.
Kipróbáltam és a töltelékek fantasztikusan finomak, a tészta is nagyon jó. Viszont nekem 200 fokon 30 perc alatt sötétbarnára és kőkeményre sült. Nem írtad el véletlenül?
Ettől függetlenül elég jó lett a végeredmény, el is fogyott, de legközelebb hideg sütőbe teszem és kisebb hőfokra állítom.
A sós töltelék maradékából szendvicskrém lett. Köszönjük a receptet.
Üdv
Zsuzsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-11-23 13:31

Szia Zsuzsi!
Szerintem az lesz a megoldás, hogy megint megsütöm, mert őszintén szólva ilyen távlatból már nem nagyon emlékszem. De köszi, hogy felhívtad a figyelmemet rá.
Eszter

keXi
keX / keXi Thu, 2011-02-10 16:37

 Köszönöm a gyors választ, rögtön utána el is készítettem. Valóban nagyon jó lett úgy is. Mindkét variáció bejött a családnak! :) Lesz még az étlapon! ;)

keXi
keX / keXi Tue, 2011-02-08 17:02

  Nagyon csábító a recept! Abból csak nem lesz baj, ha nem kifli, hanem csiga formába tekerve készítem el, igaz? :)

elissa
Elissa / elissa Sat, 2010-11-20 17:01

Kedves Eszter!

A tészta valami fantasztikus! Én ezzel a töltelékkel, és azóta már sokfélével (szilvalekvár, kakaó, vaj, sajt, sonkás - hagymással) kipróbáltam és a család imádja!

Köszönöm, hogy megosztottad ezt a remek receptet!

További jó főzést!

Üdv: Elissa

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-11-20 22:47

Elissa, én köszönöm, hogy kipróbáltad!
Nagyon örülök, hogy ennyire bevált! :-)))
Puszi!
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-10-27 13:35

Nekem is a sós jön be!De jó...Végre valamiben egyezik a véleményünk.Eszter köszönjük szépen.Közös nevezőre hoztál bennünket.Puszi.Bogi

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2010-10-27 12:54

Szezon, lehet szégyen, de még itthon nem volt. Most viszont a sóshoz nagy kedvem lett.Hétvégén próba. Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-27 11:43

Kedves Eszter!
Eszméletlenűl jó ötlet a kétféle töltelék. Biztosan az édessel kezdem majd,de később sorra kerül a sós is.Én itt csak látogató vagyok,de az már kiderűlt számomra,hogy te vagy az egyik legkreatívabb szakács.Üdv. Jolci!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-10-27 19:15

Jolci, köszönöm szépen a kedvességed, remélem, ha sor kerül rá, ízleni is fog majd ez a kifli! :-)
Eszter

396
finomliszt 30 dkg
élesztő 2 dkg
joghurt 2 ek
méz 1 ek
tojás 1 db
víz 0.5 dl
sütőtök 15 dkg
méz 2 ek
dió 2 dkg
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
tej 1 dl
narancshéj 0.5 narancsból nyert
sütőtök 15 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tej 1 dl
füstölt sajt 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek