Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-szezámos kiflik

Virslis-szezámos kiflik
Virslis-szezámos kiflik
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőimtől kaptam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros tejben, a liszthez adjuk a hozzávalókat, a felfuttatott élesztőt is. Tejjel összeállítjuk a tésztát (kb pogácsatészta állagú legyen!).
  2. 1 órát pihentetjük.
  3. 4 cipót csinálunk, kerekre nyújtjuk és félbe majd azt is félbe vágjuk, minimum 8 cikkre.
  4. A cikkek vastag felét megkenjük egy kis margarinnal, rátesszük a virslit és feltekerjük.
  5. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  6. A tepsit kikenjük zsiradékkal, rásorakoztatjuk a kifliket és 170 fokon sütjük légkeverésen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 882
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis kiflik

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Mon, 2011-04-18 14:51

Sziasztok!
Megsütöttem, finom lett! Legközelebb, több sót teszek a tésztájába, nekem egy kicsit sótlan. Köszönöm!

jucus1980
jucus1980 Fri, 2010-12-31 12:51

Máma elkészitettem és nagyon finom lett,a gyerekeimnek is nagyon izlik,én is ajánlani tudom mindenkinek,finom és kiados is!!!

Ilikefitt
Ilikefitt Thu, 2009-12-10 09:08

Tegnap elkészítettem, és nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Köszönöm a receptet!!

1675
rétesliszt 50 dkg
finomliszt 50 dkg
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
4 kk
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
margarin 2 ek
virsli 20 dkg
tojás 1 db
szezámmag 4 ek
napraforgó olaj 1 ek