Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel

Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel
Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel
108 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a szép színes és ízletes zöldségeket, a finom fűszereket és a csirkét. Ha szószos, még jobban jöhet, hisz a következő kedvenc a spagetti. Ha összeraktuk, kifőztük, összesütöttük, már tálalhatjuk is.
Nagyon érdekes színű és finomságú bazsalikomokat vásároltam, ami nem csak finom ízt ad az ételnek, de még díszíteni is lehet vele.
Új ízek: a répa, a zöldség és a ketchup. Mind jót tett az ételnek.:-)
Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

ajánlat

Finom bor.
Nagyon sok reszelt sajt, vegyesen füstölt és trappista :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk, felezzük, leszárítjuk. A zacskót előkészítjük.
  2. Felaprítjuk a zellerzöldet, a petrezselyemzöldet, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk, a fokhagymát és a cukkinit felkockázzuk héjastól. A gomba levét leöntjük.
  3. Tálba öntjük a paradicsomlevet, beletesszük a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát, a gombaszeleteket, a felkockázott cukkinit, a belereszelt répát és zöldséget, beleöntjük a sült csirke fűszerkeveréket, az őrölt borsot, a ketchupot és a kicsire tépett bazsalikomot. Mindent jól összekeverünk.
  4. Ebbe forgatjuk bele a csirkecomb-darabokat.
  5. A sütőzacskóba töltjük bele, majd lezárjuk. Tepsibe tesszük, a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán sütjük, ha kész, melegen hagyjuk.
  6. Kifőzzük a sós, olajos vízben a leírtak szerint a spagettit, leszűrjük és tálaljuk.
  7. Tányéron tálaljuk a szószos csirkecombot a sok zöldséggel, spagettivel.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges csirkecombok spagettivel, csirkecombok zöldséges paradicsomszószban tésztával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alp65
alp65 Sun, 2011-07-31 16:09

Nem csak a tálalásról lehet felismerni Éva Anyóca receptjeit .:DDDDD

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-07-25 20:38

Kedves Anci!
Köszönöm szépen, tényleg minden gyakorlat kérdése, és remélhetőleg akkor sikerül:-)))
Jó éjt!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-07-25 20:14

Kedves Évám !
Igazad van, szinte apró jelekből már felismerjük egymás munkáját.
Szerintem ez nagyon klassz ! Egyre jobban ismerjük egymás személyiségét is.
A zöldség, gyümölcsszobrászatnál csakis a gyakorlat teszi a mestert !
Jó éjszakát, puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-07-25 13:49

Kedves Anci!
Akkor jó, már ismerjük szerintem nagyjából az ismerős jeleket, :-)) nálad is, Gelevánál is, klivit is kezdem ismerni, Editet is (laraed) ,...és még sokan jellegzetesen terítenek, vagy tányért használnak, vagy tálalnak:-))))
Így a jó szerintem:-))
És az előző receptnél a sárga cukkini cikk-cakkos vágásánál?? Majd leültem a Balcsin, amikor mutatta a hölgy, hogy azok a bizonyos vágóeszközök miket tudnak csinálni zöldségekkel, meg gyümölcsökkel, hogy szebb legyen a tálalás:-)) Még gyakorlok, de majd belejövök.:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

876
csirkecomb 4 db
sűrített paradicsom 500 g
négyszínű bors 1 kávéskanál
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
sárga kaliforniai paprika 1 db
gombakonzerv 35 dkg
szárnyas fűszerkeverék 45 g
fokhagyma 5 gerezd
cukkini 3 közepes db
ketchup 4 ek
bazsalikom 20 levél
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
spagetti tészta 750 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
bazsalikom 4 levél