Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.

Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.
Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, mégis különleges tésztaétel a napfényes Szicíliából. Ha gyerekek nincsenek a közelben, érdemes egy kevés "peperoncino"-t (olasz chilipaprika) darálni vagy őrölni mind a paradicsomszószba, mind a húsgombócokba, persze csak mértékkel...:o)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy jó pohár vörösborral ragyogó ebéd, vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a húsgombócokat. A darált borjúhúst tegyük keverőtálba, sózzuk, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot, majd reszeljük bele a parmezánt és a juhsajtot. A petrezselymet vágjuk finomra, adjuk a húshoz, végül üssünk bele egy tojást. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk néhány percig állni.
  2. Közben a hagymát vágjuk finomra, és az olívaolaj felén pirítsuk aranysárgára egy főzőedényben. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a bazsalikomleveleket, és kis lángon (lefedve) kezdjük el főzni. Sózzuk, borsozzuk frissen őrölt borssal.
  3. A húsgombócokat formázzuk meg kézzel tetszőleges méretűre, tegyük őket egy tálcára (az apróbb gombócok impozánsabbak az étellel).
  4. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és nagy lángon pirítsuk meg benne a húsgolyókat, majd a kisült húslével együtt öntsük a paradicsomszószba.
  5. Adjunk hozzá 2,5 dl húsalaplevet, és főzzük puhára a húsgolyókat.
  6. A spagettit főzzük "al dente"-ra (roppanósra), majd tálaljuk a raguval.
  7. Frissen rezselt parmezán sajttal szórjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 558
elküldve: 2
receptkönyvben: 257
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz húsgombócok borjúhúsból paradicsomosan, borjúgombócok paradicsommártásban parmezánnal és pecorinoval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2012-10-17 23:42

Őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs.
De ha már a diéta miatt, akkor inkább bárányból, mint pulykából...

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2011-07-29 22:11

Asszem megvan a vasárnapi ebéd. Remélem pulykacombból is fini lesz :-)

Svenicole
Svenicole Wed, 2011-05-11 16:26

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet ...tényleg nagyon finom lett!

brekancs
brekancs Sun, 2010-08-01 23:15

Szia Kornel! Elkeszitettem hetvegen. Mennyei lett, meg ugy is hogy a ket kulonbozo sajtot amit a receptben irsz,nem sikerult beszereznem,helyette csak egyfajta sajtot kevertem a gombocba. Rendszeresen szerepelni fog a menuben nalunk. Koszi szepen a receptet!

824
borjúhús 1.5 kg
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 1.4 kg
tojás 1 db
parmezán sajt 75 g
pecorino sajt 75 g
bazsalikom 5 levél
marha alaplé 0.25 l
olívaolaj 1 dl
spagetti tészta 60 dkg