r
Nosalty Logó

Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.

Kornél
Spagetti szicíliai húsgolyókkal -Olasz húsgombóc 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

824
Kalória
64g
Fehérje
91.3g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
298.2g
Víz
184.9g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    50337 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 824 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    512.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15221.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    632 mg
  • Kálcium
    2510 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1398 mg
  • Foszfor
    6840 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    730.1 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    2385.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1010 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    228 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1912 micro
  • Kolin:
    2138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    14939 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    402696 micro
  • Lut-zea
    2858 micro
Összesen 6590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9632 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük el a húsgombócokat. A darált borjúhúst tegyük keverőtálba, sózzuk, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot, majd reszeljük bele a parmezánt és a juhsajtot. A petrezselymet vágjuk finomra, adjuk a húshoz, végül üssünk bele egy tojást. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk néhány percig állni.
  2. Közben a hagymát vágjuk finomra, és az olívaolaj felén pirítsuk aranysárgára egy főzőedényben. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a bazsalikomleveleket, és kis lángon (lefedve) kezdjük el főzni. Sózzuk, borsozzuk frissen őrölt borssal.
  3. A húsgombócokat formázzuk meg kézzel tetszőleges méretűre, tegyük őket egy tálcára (az apróbb gombócok impozánsabbak az étellel).
  4. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és nagy lángon pirítsuk meg benne a húsgolyókat, majd a kisült húslével együtt öntsük a paradicsomszószba.
  5. Adjunk hozzá 2,5 dl húsalaplevet, és főzzük puhára a húsgolyókat.
  6. A spagettit főzzük "al dente"-ra (roppanósra), majd tálaljuk a raguval.
  7. Frissen rezselt parmezán sajttal szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 75 p

Egy egyszerű, mégis különleges tésztaétel a napfényes Szicíliából. Ha gyerekek nincsenek a közelben, érdemes egy kevés "peperoncino"-t (olasz chilipaprika) darálni vagy őrölni mind a paradicsomszószba, mind a húsgombócokba, persze csak mértékkel...:o)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek