r
Nosalty Logó

Betyáros

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Greg
Betyáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk.
  2. A zsírban aranybarnára megpirítjuk a lebbencstésztát.
  3. A kisebb kockára vágott burgonyát hozzáadjuk.
  4. Felöntjük vízzel addig, hogy éppen ellepje.
  5. Rádobjuk a csípős paprikát.
  6. Tetszés szerint sózzuk.
  7. Addig főzzük, míg a vizet teljesen elfőtte és a tészta megpuhul. Eközben az elején még lehet fakanállal kevergetni. Később inkább rázogassuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 74499
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Ajánló

Bográcsban és fatüzeléssel az igazi. Ha már otthon sikerült kisebb mennyiségben jól elkészíteni, meg lehet próbálni bográcsban nagyobb társaság részére is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A betyáros ősrégi pásztorétel a Sárrét vidékéről. Szeghalmon nem túl régen még az egyik étterem étlapján is szerepelt. Rokona a slambucnak, öhömnek. Elsősorban bográcsos étel, de kisebb létszámra megfőzhető lábasban is. Fontos tudni, hogy tésztának csak a házi, vagy bolti lebbencstészta alkalmas. A boltokban kapható lasagne vagy csuszatészta vastagabb, nehezebben pirítható. A szalonna bőre belefőzhető, de felszolgálni nem kell, csak külön kérésre. Ezért is fontos a jó minőségű házi szalonna, mert azt pörzsölik és a bőre rendkívül jó ízt ad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.