Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gaisburgi mars

Gaisburgi mars
Gaisburgi mars
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gaisburg, amely ennek a tartalmas, sváb egytálételnek adta a nevét, egy Stuttgarti városrész. Állítólag a háborúban a gaisburgi férfiak a kaszárnyákban voltak, és a nőknek megvolt engedve, hogy férfijaiknak ételt vigyenek, de minden férfinak csak egy teli tálat. Ezért az okos asszonyok mindent, ami laktató volt, egy levesestálba raktak, és azt vitték be a férfijaiknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagyma vágott felületét egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül a jó barnára sütjük. A húst a hagymával egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,25 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. A hagymát kivesszük.
  2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, tetszés szerint kockákra vágjuk. A leveshez adjuk és további kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A húst kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk, és vissza tesszük a levesbe.
  3. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a nokedlit, felmelegítjük a levesben.
  4. A hagymagyűrűket a vajban világosbarnára sütjük. Az levesre szórjuk.
  5. Petrezselyemmel és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 860
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhahús leves gazdagon, zöldséges-marhahúsos egytál, marhás-burgonyás-zöldséges leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
marhahús 500 g
víz 1.25 l
vöröshagyma 0.5 közepes db
burgonya 500 g
sárgarépa 3 közepes db
zeller 100 g
tészta 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 ek
metélőhagyma 1 ek