r
Nosalty Logó

Csokis-diós szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Csokis-diós szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4532 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 228 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 4532 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Ha felhabosodott akkor apránként szórjuk bele a kristálycukrot és verjük kemény habbá.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a barna cukrot, a vizet, a fahéjas vaníliás cukrot, az olajat és habosra keverjük.
  3. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a reszelt citromhéjat és ismét összekeverjük.
  4. A tojásfehérje hab negyedét belekeverjük, fellazítjuk, majd apránként beleforgatjuk körkörös mozdultakkal, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kész piskóta masszát beleöntjük a formába, elsimítjuk.
  6. 180°C-os előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, tűzpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Amíg hűl a diós piskótánk, addig elkészítjük a tejszínes vaníliakrémet.
  2. A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel, a többi tejet felrakjuk a cukorral, felforraljuk.
  3. A kikevert pudingport habverő segítségével összekeverjük a tejjel. habverővel, majd visszatesszük a tűzre és forráspontig hevítjük, állandó kevergetés mellett.
  4. Levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk hűlni, a tetejét folpackkal teljesen betakarjuk, hogy ne bőrösödjön be.
  5. A tejszínhabot felverjük kemény habbá és felét a kihűlt vanília pudingba keverjük robotgéppel.

Összeállítás

  1. A tortát recés késsel 3 lappá vágjuk. Egy nagyobb süteményes tányérra rakjuk a torta alsó lapját, megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes vaníliakrém felével.
  2. Rárakjuk a másik tortakarikát, szintén megkenjük dzsemmel, majd a megmaradt krémet eloszlatjuk rajta. Befedjük a tortát a harmadik lappal.
  3. A csokit a vajjal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tortát bevonjuk olvasztott csokival, dermedni hagyjuk.
  4. A megmaradt tejszínt habzsákba töltjük és sima csővel kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Dekor cukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 323
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Csokis-diós szívtorta
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.