r
Nosalty Logó

Csokis-diós szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Csokis-diós szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Ha felhabosodott akkor apránként szórjuk bele a kristálycukrot és verjük kemény habbá.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a barna cukrot, a vizet, a fahéjas vaníliás cukrot, az olajat és habosra keverjük.
  3. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a reszelt citromhéjat és ismét összekeverjük.
  4. A tojásfehérje hab negyedét belekeverjük, fellazítjuk, majd apránként beleforgatjuk körkörös mozdultakkal, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kész piskóta masszát beleöntjük a formába, elsimítjuk.
  6. 180°C-os előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, tűzpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Amíg hűl a diós piskótánk, addig elkészítjük a tejszínes vaníliakrémet.
  2. A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel, a többi tejet felrakjuk a cukorral, felforraljuk.
  3. A kikevert pudingport habverő segítségével összekeverjük a tejjel. habverővel, majd visszatesszük a tűzre és forráspontig hevítjük, állandó kevergetés mellett.
  4. Levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk hűlni, a tetejét folpackkal teljesen betakarjuk, hogy ne bőrösödjön be.
  5. A tejszínhabot felverjük kemény habbá és felét a kihűlt vanília pudingba keverjük robotgéppel.

Összeállítás

  1. A tortát recés késsel 3 lappá vágjuk. Egy nagyobb süteményes tányérra rakjuk a torta alsó lapját, megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes vaníliakrém felével.
  2. Rárakjuk a másik tortakarikát, szintén megkenjük dzsemmel, majd a megmaradt krémet eloszlatjuk rajta. Befedjük a tortát a harmadik lappal.
  3. A csokit a vajjal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tortát bevonjuk olvasztott csokival, dermedni hagyjuk.
  4. A megmaradt tejszínt habzsákba töltjük és sima csővel kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Dekor cukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 328
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Csokis-diós szívtorta
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek