r
Nosalty Logó

Csokikrémes diótorta Kodaktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Csokikrémes diótorta Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 6045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Elkészítés

Krém elkészítése

  1. Előző nap egy lábosban felforraljuk a tejszínt. Ha már forr, beletördeljük a csokit, és hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Addig keverjük, míg el nem olvad benne teljesen a csoki, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, másnapig sima hűtőben pihentetjük.
  3. Amikor másnap elkészültünk a tésztával, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a rumaromát (ez utóbbi nem kötelező).

Tészta sütés

  1. A cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Eközben adagoljuk hozzá kanalanként először a vizet, majd a cukrot és a legvégén a sárgákat.
  3. A száraz hozzávalókat, lapos fakanál segítségével, keverjük a tojásos keverékhez.
  4. Sütőpapírral bélelt (egy kör az aljára, csík az oldalára), 20-22 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 10 percig sütjük, majd 180 fokon, 15 percig.
  5. Ellenőrizzük a tésztát! Ha még nagyon rezgős, lágy a tészta, 5-10 percig tovább sütjük, 150 fokon. Abban az esetben, ha a teteje gyanúsan barnulni kezd, alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg.
  6. Ha megsült, próbáljuk lassan hűteni, (pl. résnyire nyitott sütőajtónál szellőztetjük), ha kivesszük rácsra tesszük. Még amíg langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megfordítjuk, hogy az aljáról is le tudjuk húzni. Ekkor már a végleges helyén helyezzük el, az alja már nem lesz mozgatva.
  7. Késsel körbevágjuk, majd egy cérnával teljesen félbevágjuk.

Torta összeállítása

  1. 5 dkg dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk. Egyik felével megszórjuk az alsó lapot, majd rákenjük a krém felét. Erre jön a dió másik fele, és a torta teteje.
  2. A krém másik felével bevonjuk kívülről a tortát. A maradék diót durvára vágjuk, és ezzel feldíszítjük.
  3. A diót 1-2 perc alatt serpenyőben megpiríthatjuk, de cukor hozzáadásával karamellizálhatjuk is. (Ha így döntünk, várni kell 5-10 percet, mielőtt a tortát megszórjuk vele, mert a felmelegített dió megolvasztja a krémet!)
  4. Naranccsal, körtével vagy egyéb idénygyümölccsel további díszítést tehetünk rá, még a diószórás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2619
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Ajánló

12 szelet lesz a végére. Jó tömény! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi fúziós recept, több sütemény leírásából összeállítva, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Nem nehéz, de részletesen leírtam, hogyan kell elkészíteni, így a kezdő tortasütők is bátran belevághatnak. A siker garantált! :-)

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta sütés

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!